Zene

2014.07.26. 06:41

A Cloud9+ zenekar szeretne majd külföldön is szerencsét próbálni

Székesfehérvár – A Cloud 9+ sztori 2012-ben kezdődött, amikor két jó barát elkezdett kísérletezni egy új stíluson.

Buthy Lilla

Énekesnővel indultak, végül Szivák Zsolt énekessel és Kayode Sherlock Ábel mc-vel teljesedett ki, és nyerte el végső formáját a zenekar.

Kezdjük ott, hogy mit is jelent az együttes neve. A Cloud 9 eufóriát jelent, a plusz pedig még rátesz egy lapáttal az emelkedettségre. Szivák Zsolttal egy backstage-ben találkoztak a fiúk, végighallgatták az akusztikus koncertjét, és rögtön érezték, hogy nekik együtt kell dolgozniuk. – Zseniális hangja mellett nagyon jó ember és frontember, Skeeny-t is neki köszönhetjük, az ő ötlete volt, hogy vegyünk be egy mc-t. Rögtön nagyon jó barátok is lettünk. Az az álmunk, hogy egyszer a zenélésből keressük a kenyerünket – meséli a zenekar dobosa, Koller Márk.

Fotó: Cloud9 facebook oldala


Mindenki különböző stílust képvisel a zenekarban, ez kellett ahhoz, hogy egyedit alkothassanak. Nyitottak mindenre, nem zárkóznak el semmi elől, de természetesen hatottak rájuk zenei impressziók. – A zenénkben a dubstep, rock, drum’n bass, hip-hop, metál szaggatások ötvöződnek. Egyszóval minden, ami üt – teszi hozzá Márk, aki Székesfehérváron járt zeneiskolába, a szülei is itt élnek, sőt az első dobfelszerelése is innen van. 

– Rengeteg fehérvári barátom van, akik mindig mögöttem álltak és támogattak. Tavasszal az első önálló fehérvári koncertünkön telt ház volt a Petőfi Kultúrtérben, szinte el se hittük. Az egyik legjobb hangulatú koncertünk volt. Felléptünk a MésziStock fesztiválon is, ahol szintén hatalmas ováció fogadott minket, és a Fezen fesztiválra is meghívást kaptunk. Nyáron a fesztiválozás, zeneírás, stúdiózás mellett az új videónkat is leforgatjuk. Ősszel turnéra indulunk, reméljük tavasszal már külföldi fellépéseink is lesznek. Ausztriába már két meghívást is kaptunk, a Balaton Soundon a közönségünk fele külföldi volt, és többen oda is jöttek hozzánk gratulálni. Nagyot álmodtunk, szeretnénk Európa-szerte ismertté válni, most ezen dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!