Zene

2015.07.24. 12:47

A HIM is fellép a FEZEN-en

Székesfehérvár - A FEZEN idén is elhozza nekünk az élvonalbeli hazai és nemzetközi zenekarokat. A heavy metál legenda brit Judas Priest nyitja, a finn sikercsapat, a HIM pedig zárja majd a fesztivál nagyszínpadát.

Buthy Lilla

Július 29-én, szerdán nyitja meg kapuit a fesztiválozók előtt a FEZEN fesztivál. Idén nem lesz nulladik nap, négy teljesértékű nappal várnak mindenkit a MÁV pályára. Így már szerdán igazán erős felhozatallal indít a székesfehérvári fesztivál.

A második számú nagyszínpad előtt a legnépszerűbb magyar zenekarok a The Biebers, a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Brains szórakoztatnak minket. A Grammy-díjas brit metállegenda, a Judas Priest mellett a Fezen nyitónapján a nagyszínpadon a Zakk Wylde vezetésével működő amerikai Black Label Society és Ozzy Osbourne jelenlegi gitárosa, Gus G. is fellép.

A Danko Jones július 30-án érkezik a FEZEN fesztivál nagyszínpadára, hogy nem sokkal 19 óra előtt belevágjanak a második napi őrületbe. A kanadaiakat a svéd Sabaton és a Soilwork váltja majd a színpadon. Közben a Tele Élettel elnevezésű színpadon az Ocho Macho, a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Hiperkarma csap a húrok közé. A Bérczesi Róbert alapította kultzenekar 2014 őszén új albummal tért vissza, így nem sokkal éjfél előtt a székesfehérvári közönség is velük együtt énekelheti a régi és az új slágereket is.

A harmadik nap, pénteken csak hazai előadókkal találkozhatunk a fesztiválon. A FEZEN nagyszínpadán Ákos, a Magna Cum Laude és a Hooligans is, fellép, de a FEZEN-en ünnepli huszonötödik születésnapját a Sex Action is, illetve itt búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe.

Az utolsó nap nagyágyúja minden bizonnyal a finn HIM zenekar lesz. A több mint 20 éves zenekart mi is megpróbáltuk műfaji keretek köré szorítani, mindhiába. Addig jutottunk, hogy a dallamosság és érzelmesség miatt a hölgyek nagy kedvencei. A zenekar dalszövegeinek közkedvelt témája a halál és a szerelem, így öndefiníciójuk alapján azt mondhatjuk a finn banda love metalt játszik.

A szerelem sötét oldalát megzenésítő finn sikercsapat, a HIM augusztus elsején érkezik a királyok városába, a FEZEN fesztiválra Fotó: Archív

Természetesen nem maradnak távol a Székesfehérvárt és környékét képviselő helyi zenekarok sem: fellép a Térkövön Sült Lángos, Manimal, Septic Pain, Prey, Fueled, Joystix, E.V.M., Cadaveres, Pythagoras, Paradicsom, Zombori és az Eleven Hold is. És ahogyan zárni illik: Még sokan mások!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!