Zene

2016.07.27. 17:24

A műfaj királynője

Székesfehérvár - Péterfy Bori & Love Band is fellép a Fezen fesztiválon. A koncert augusztus 4-én, csütörtökön lesz.

Laci Patrícia

Aki rajong az alternatív műfajért, annak biztosan nem idegen Péterfy Bori munkássága. A 46 éves énekesnő igazi művészi családba született. A dédapja költő, a nagyanyja előadóművész, a nagyapja író, az apja pedig szobrász volt. Bori karrierje elején a színészettel foglalkozott elsősorban, több budapesti színházban is fellépett. A művésznőt összehozta a sors az Amorf Ördögök tagjaival, Bori később csatlakozott az együtteshez énekesnőként.

Miután feloszlott a csapat, az énekesnő megalapította a saját zenekarát, amely a Péterfy Bori & Love Band név-re hallgat. Az első lemezük 2007-ben jelent meg, amelyen olyan klasszikusok hallhatóak, mint például a Hajolj bele a hajamba, az Ópium vagy a Vámpír. A debütáló korongjukat még a 2008-as Fonogram-díjkiosztón is jelölték, de az év hazai popalbuma díj végül nem az énekesnő csapatához került.

A zenekar legutóbbi, ötödik lemeze áprilisban jelent meg Szédülés címmel. A rajongók már epekedve várták ezt a korongot, ugyanis Boriék legutoljára 2012-ben jelentkeztek új felvételekkel. Az albumon összesen tizenegy dalt hallgathatnak meg, amelyen közreműködik a Fran Palermo együttes front-embere, Henri Gonzo is, illetve Az én szerelmem című dalt az alternatív műfaj egyik legendás alakja, Lovasi András írta.

A csapat a Cseh Tamás Program nemzetközi pályázatát is elnyerte, így könnyebben el tudnak jutni külföldi koncertekre.

A székesfehérvári rajongók legközelebb a Fezen fesztiválon táncolhatnak a zenekar szerzeményeire. Boriék augusztus 4-én, csütörtökön lépnek majd fel. Remélhetőleg a Szédülés című album dalai mellett régebbi klasszikusok is felcsendülnek a koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!