Zene

2016.05.26. 17:22

Grammy-díjas producerrel dolgozott a Babel zenekar

A Babel zenekar nem is olyan régen tért vissza Angliából, ahol a koncertezés mellett az alkotásra is jutott idejük.

Laci Patrícia

Az öt tagból álló Babel zenekar az elmúlt 1-2 évben sokat tudott szakmailag előrelépni a Cseh Tamás Programnak köszönhetően. Az első évben az induló zenekari támogatást, a második évben pedig a nemzetközi pályázatot sikerült megnyernie a rock csapatnak, erről is kérdeztük a csapat frontemberét, Ipolyi-Gáts Hunort:

– Sokat segített nekünk ez a program. Sikerült egy albumot és egy profi videoklipet is legyártanunk. A következő évben kisebb támogatást kaptunk külföldi turnézásra, pontosabban Angliába, ahol két számot is felvettünk. Emellett az előzenekari pályázatnak is a részesei lehettünk, az Európa Kiadó előtt léphettünk fel.

A srácok egy legendás producerrel együtt dolgozhattak kint Angliában:

– A Grammy-díjas producer, Liam Watson egyengetett minket a stúdióban. Nagyon inspiráló volt vele a munka. Lényegében „kihajtotta” belőlünk az összes ötletünket. Jóval több dolgot kihozott a csapatból, mint azt gondoltuk volna. Ami még érdekesség a vele való munkával kapcsolatban az az, hogy a dalokat analóg felszereléssel vettük fel, szalagra, nem volt semmilyen számítógép. Liam nevéhez fűződik egyébként a White Stripes Elephant című lemeze – mesélte Hunor.

A frontember azt is elmondta, hogy az új daloknál egyszerűbbre vették a formát, viszont a friss anyagok sokkal koszosabbak és kicsit nyersebbek lettek, emellett áttértek az angol nyelvű számokra. Jelenleg a világnyelven jobban megy nekik az írás. Sőt, a jövőben az a Babel célja, hogy újra kiutazzanak Angliába azért, hogy még több dalt felvegyenek.

Fotó: Julien Kerduff

Az angliai turnén szerzett tapasztalatokról is beszámolt nekünk Hunor:

- Angliában gyökeresebb a rockzene kultúrája. Ez a különbség érződik is egyébként. Például ott már este hét órakor megtelnek a szórakozóhelyek. Nyilván itthon is sokan szeretik a rock zenét, de mivel Londonból ered, így teljesen más érzés ott fellépni.

A Babel zenekar számára különleges városnak számít Székesfehérvár, ugyanis a menedzserük, Nemes Tamás fehérvári:

- Tomi olyan, mintha a hatodik tag lenne a bandában, s mivel ő fehérvári, így úgy érezzük, ha Székesfehérváron lépünk fel, akkor otthon vagyunk - árulta el nekünk a zenész.

A srácokat elsősorban a Queens Of The Stone Age és a Nirvana zenéi inspirálják, de szeretik a Foo Fighters és a Led Zeppelin dalait is. Hamarosan egy új videóklippel is meglepik majd a fiúk a rajongóikat:

- A két új angol számunkhoz akarunk majd klipeket kiadni. Az egyiket nyárra, a másikat őszre tervezzük - tette hozzá a frontember.

A Babel zenekar legközelebb a megyénkben az EFOTT Fesztiválon lép majd fel július 15-én, pénteken 16 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!