Zene

2017.03.12. 20:42

Három zenekar is fellépett az iszkai partyn

Igényes jótékonysági partyt szervezett a hétvégére az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért Alapítvány.

B. Kiss László

Az iszkaszentgyörgyi iskolának is helyet adó Pappenheim-kastélyban rendezett jótékonysági partyn három együttes, a CB Radio, a More than Work és a Jam Showband is fellépett.

A legkevésbé talán az 1998-ban alakult  Jam szorul rá a bemutatásra. A More than Work at Emerson fehérvári üzeméből érkezett, és nagyon figyelemre méltó műsort adott. A CB Radio nevezetű együttes a jövő ígérete.

A CB Radio együttes Iszkaszentgyörgyön. A háttérben a falon a felirat arra emlékeztet, hogy tavaly a község viselhette - Veszprémmel közösen - a Finnugor kulturális főváros címet
Fotó: B. Kiss László

­- Mindannyian a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulói voltunk. Az együttes története azzal kezdődött, hogy 2014 szeptemberében Maráz Márton, a basszusgitárosunk újra alapította az iskolai együttest (akkor még Ciszter Band néven) - mondta el a feol.hu-nak Dobai Lívia, az együttes énekese. -  Főleg funk-kal vegyített rock zenét és indie rockot játszunk, de más műfajú dalok is megtalálhatóak a repertoárunkban,s  egy-két  saját szerzeményünk is van már. 2016-ban ezüst minősítést kaptunk a Fejér Megyei Diáknapokon. Ebben az évben indultunk a fehérvári Arany Dobverő-díjért is, amit sikerült elnyernünk. A díj mellett a másik nyereményünk az volt, hogy saját koncertet adhattunk FEZEN-en, ami  hatalmas élményt jelentett - tudtuk meg Dobai Líviától, aki egyébként maga is Iszkaszentgyörgyön fejezte be az általános iskolát. Az együttes tagjai  Maráz Mártonon és Dobai Lívián kívül Petrecz Balázs  (gitár), valamint Varga Bence (dob).

A partyn egyébként fekete-fehér szerelésben lehetett részt venni, az adományokat pedig az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola javára fordítják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!