Zene

2016.07.16. 11:07

Már több nagy városi rendezvényen is fellépett a OneDay zenekar

Fiatalok, lelkesek, s a zenélés a szenvedélyük, röviden így lehet jellemezni a fehérvári OneDay együttest. A csapat eddig elért eredményeiről és jövendőbeli terveiről Zsigmond Lala, a zenekar frontembere mesélt nekünk.

Laci Patrícia

A OneDay zenekar tagjai még csak tavaly áprilisában kezdtek el közösen muzsikálni, mégis azóta már több nagy városi rendezvényen szórakoztatták a közönséget, például a szilveszteri ünnepségen, a diákbálon vagy éppen a központi ballagáson. A kis csapatot a 21 éves Zsigmond Lala frontember mutatta be nekünk:

– Baruts Bence a gitárosunk, Heller Adrián áll a billentyű mögött, Pálinkás Péter a basszusgitárt pengeti, Katona Bence dobol, az éneklés pedig az én feladatom. A társaim nagyon lelkesek, s mindig hallgatnak a tanácsaimra.

A Fehérvári KultúrKorzón is fellépett a zenekar, a járókelőknek nagyon tetszett a produkció Fotó: Igari Balázs

A fiúk még a kezdő zenekari napjaikat élik, de már több kisebb-nagyobb sikert a magukénak tudhatnak.

– Egyelőre feldolgozásokat játszunk. Főleg pop stílusú dalokat hallhatnak tőlünk, ez azért is van így, mert nekem a lágyabb éneklés áll jól. Külföldi előadók közül például Bruno Mars, Sting, magyarok közül pedig Takács Nikolas, s Charlie számait szoktuk előadni. Az eddigi fellépéseink nagyon jók voltak. Emlékszem, anno a diákbálon kicsit féltem a koncert előtt, mert a fiatalok a legkritikusabbak. Szerencsénkre tetszett a diákoknak a produkciónk, együtt énekeltek velünk. Az életemben egy másik szép pillanat az volt, amikor a központi ballagáson körülbelül 2000 ember előtt játszottunk az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral együtt. A közönség sorai közül páran el is pityeredtek – számolt be élményeiről a frontember.

A OneDay július elején a Fehérvári KultúrKorzón is szerepelt:

– A KultúrKorzó azért is különleges, mert a belvárosban felállított színpadon játszunk, ám nincs egy adott közönség. Aki éppen arra jár, megáll, ha tetszik az, amit hall. Látva a sok-sok embert, úgy tűnt nekünk, hogy tetszett nekik az, amit csináltunk, így ez is egy óriási élmény volt – mondta a csapat vezetője.

Zsigmond Lala, a OneDay együttes frontembere

A zenekar tervezi, hogy saját dalokat is készít, Zsigmond Lala szerint ősszel talán meg is születik az első közös szerzemény.

– Lassan haladunk, nem szeretnénk semmit sem elsietni, a jó munkához idő kell. A célom az, hogy még ismertebbé váljunk, persze nem világsztárságra gondolok. Ráadásul fiatalként nehéz érvényesülni ebben a szakmában, ezt sűrűn tapasztalom. A sikerhez a tehetség mellett kitartás, szorgalom, s akaraterő is kell – mesélte az énekes, aki zenekarával nagy erővel készül a következő fellépésre.

– A Fezen Fesztiválon fogunk legközelebb zenélni, inkább magyar dalokat várhatnak tőlünk, de külföldi világslágerekből sem lesz hiány – tette hozzá a frontember.

Címkék#OneDay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!