Zene

2017.03.11. 14:55

Sikeres esztendő áll a Leander Kills mögött

Még csak egy éve zúznak együtt a Leander Kills tagjai, ám körbejárták az országot, felléptek külföldön és szerepeltek "A Dalban". A zenészek megfordultak a Fezen Klubban is, ott beszélgettünk velük.

Laci Patrícia

Vérbeli lazaság és zsigerből jövő profizmus, talán ez jellemző leginkább a Leander Kills együttesre. Meglepő, de a formáció először Köteles Leander szólóprojektjeként indult, végül aztán a Leander Kills-ből egy csapat lett. A fiatal rockerek első lemeze tavaly jelent meg Túlélő címmel, s jelenleg még az említett album dalaival turnéznak. Február végén a Fezen Klubban is a húrok közé csaptak, a koncert előtt pedig sikerült Leanderrel és Jankai Valentinnel, a dobossal beszélgetnünk.

- Különös, mert csak egy éve zenélünk együtt, mégis olyan, mintha már hosszú esztendők óta csinálnánk ezt - mesélte Valentin, aki hozzátette, Leanderrel már régóta tervezték, hogy összeállnak, de ez csak 2016-ban sikerült.

Egy év ide vagy oda, a srácok ilyen rövid idő alatt összehozták, hogy szerepeljenek A Dal című műsorban.

Képünkön a Leander Kills megalapítója, Köteles Leander

- Vicces volt, mert a demónkat épp a határidő napján sikerült leadnunk, majd nem sokkal később jelezték, továbbjutottunk - mesélte Leander, aki számára nem volt újkeletű A Dal, anno előző bandájával, a Leander Rising-gal is fellépett a műsorban.

- Az sejthető volt, hogy nem mi fogunk kijutni az Euróvízióra, ezért ezt nem versenyként fogtuk fel. A műsor arra volt jó, hogy olyan embereket is elérjünk a zenénkkel, akiket eddig még nem sikerült - foglalta össze Leander.

Szó esett a külföldi turnékról is. A fiatalemberek pár hónapja jártak a környező országokban, Valentin a külföldön szerzett élményeit egy különös paradoxonnal jellemezte.

- Mindig azok a legemlékezetesebb élmények, amelyekre nem is emlékszünk - mondta nevetve a dobos, aki vélhetően ezt a megállapítását inkább viccnek szánta, bár, ahogy tartja a mondás, minden poénnak a fele igaz.

Arra azért emlékeznek: a csapat szlovákiai buliján annyian voltak, hogy már el fért el a közönség a koncertteremben, Csehországban pedig több cseh banda után ők voltak azok, akik muzsikájukkal végre megmozgatták a nézőket - Leander szerint. A srácok távolabbi országokba is készülnek, de ez még csak egy álom. Ami viszont biztos, második albumukat szeptemberben szeretnék kiadni magyar és angol nyelven. A dalokat csak ezután írják meg, de a fiúk ígérik, nóták dallamos részletei még dallamosabb, a keményebb részletek még keményebbek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!