Zene

2016.07.21. 13:35

Stúdióba vonul ősszel a Paddy & the Rats

A Paddy & the Rats nyara a fesztiválozásról szól, ősszel viszont már stúdióba vonulnak, hogy felvegyék az ötödik nagylemezüket.

Laci Patrícia

Szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahová ne hívnák meg a Paddy & the Rats zenekart. A csapat frontembere, Oravecz Kristóf, művésznevén Paddy O Reilly elmesélte nekünk, hogyan is alakult meg a csapat.

- Még anno 2008-ban a csapat két tagjával, Vince-szel és Joey-val vettünk egy üveg whiskey-t vagy pálinkát, s a házi stúdiónkban zenélgettünk, sok dalunk született meg akkoriban. Ezek a számok vidám, pörgős, ír folk punk stílusúak voltak. A következő évben már kiadtuk a legelső nagylemezünket, amely a Rats On Board névre hallgat.

Az együttes karrierje legelején még csak körülbelül 30-40 ember előtt játszott, viszont 2016-ra elérték azt, hogy júliusban egy budapesti koncerthelyszínen több mint 4000 ember tombolt a dalaikra. A zenekart a Cseh Tamás Program is támogatja.

- A mi esetünkben elég jól jött ez a támogatás, mivel sűrűn járunk külföldre is fellépni, például játszottunk már Németországban, Franciaországban. Spanyolországban, Csehországban, Lengyelországban vagy éppen Szlovákiában. A Cseh Tamás Programnak köszönhetően kijutottunk az Amerikai Egyesült Államokba, Austinba az SXSW Fesztiválra, ahol rengeteg előadást hallgattunk meg az egy hét alatt. Több menedzserrel is találkoztunk, s építettük a kapcsolatokat - számolt be élményeiről a frontember.

A nyár a zenekar számára most a fesztiválozásról szól elsősorban. A fiúk fellépnek például augusztus 6-án, szombaton a székesfehérvári Fezen Fesztiválon is, de eljutnak a következő hónapban még Szegedre, Kazincbarcikára, sőt Franciaországba is.

- Mindegyik koncertünket várjuk, de a nyári fesztiváloknak van egy különleges hangulata. Jó az idő, mindenki kinn van a szabadban, nagyobbak a színpadok, másabb a közönség is. Ettől függetlenül természetesen a klubszezont is szeretjük - mondta Oravecz Kristóf.

Ősszel a fiúk stúdióba vonulnak azért, hogy elkészítsék az ötödik lemezüket.

- A legutóbbi, azaz a negyedik albumunk 2015-ben jelent meg Lonely Hearts Boulevard címmel. Szerencsére mivel most elég termékeny időszakomban vagyok, sok dalt írtam, rengeteg az ötlet, így októberben tervezzük, hogy stúdióba vonulunk, s a jövő év tavaszán meg is jelenhetne az ötödik korong. Az új projekt váza már meg van, eddig körülbelül húsz dalötlet született. Szeretnénk visszatérni a gyökerekhez. Az íres, pörgős, zúzós vonal újra előtérbe kerül. Az előző lemezt sokkal populárisabbra készítettük, s visszavettünk a folk, a punk és a rock irányzatokból. Jövőre természetesen koncertezünk majd tovább - tette hozzá a frontember.

A Paddy & the Rats az őszi albumkészítés mellett egy három hétig tartó európai turnéra is indul. Fellépnek majd Németországban, Olaszországban, Belgiumban, s még más területeken is. Székesfehérváron a klubszezonban az amerikai Ignite zenekarral fognak koncertet adni a Cseh Tamás Program által támogatott Fezen Klubban december 10-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!