Zichyújfalu

2015.07.05. 17:39

A tánc kiváló testmozgás és remek közösségépítő alkalom is egyszerre

Zichyújfalu - Európa-bajnok lett a mazsorettcsoport, a lányok jövőre még több versenyen szeretnének részt venni.

Lovász Lilla

Június utolsó napjaiban tartották Balatonfüreden a Magyar Látványtánc Szövetség Európa-bajnokságát, ahol a zichyújfalui mazsorettcsoport két csapatszáma is első helyezést ért el, valamint szólóban egy aranyérmet és egy ezüstérmet, párosban pedig egy ezüstérmet vihettek haza.

- Tizenöt éve működik Zichyújfaluban mazsorettcsoport, és egyre nagyobb sikereket érünk el a lányokkal. Három korcsoportban oktatunk, a fiatal felnőtt korosztály mellett úgynevezett középsősöket, illetve egészen kicsiket: óvodásokat és a mazsorettet nemrég elkezdő kisiskolásokat - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Füzesiné Kolonics Ilona a tánccsoport vezetője, aki a település polgármestere is.

Hozzátette, minden településnek meg kell találnia azt a formát, ami lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok hasznosan töltsék el szabadidejüket. Mindezt úgy, hogy a helyi adottságokat figyelembe véve meg is tudja valósítani azt:

- Nálunk a mazsorett bevált, hiszen ez egy olyan műfaj, amihez csekély infrastruktúra is elegendő. Jelenleg Zichyújfalunak nincs tornacsarnoka, de a kastély egyik termében meg tudjuk oldani a próbákat: csak egy tükörfal és egy padlószőnyeg kellett hozzá.

Nemcsak a testmozgás miatt jelent remek elfoglaltságot a mazsorett, hanem azért is, mert a lányok rengeteg helyre eljuthatnak, az ország minden részén szerveznek versenyeket. Nem utolsó sorban pedig remek közösségépítő a tánc.

- Az Európa-bajnokságon való részvételhez egy területi és egy országos megmérettetésen kellett bizonyítanunk. Utóbbin az Elfújta a szél című zászlós számunkat a zsűri különdíjjal is jutalmazta - büszkélkedett Bogárdi Rebeka, a csoport tagja. - Ám mindehhez szükség volt arra az összetartásra, ami az évek során kialakult a csapatban. Reméljük, jövőre még több versenyre eljutunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!