Belföld

2010.01.28. 12:25

Tovább keresik a jeges folyóba esett fiút

Búvárok keresik tovább azt a kisfiút, aki szerda délután tűnt el a Berettyó folyó jeges vízében.

MTI

Január 28.: 

A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint debreceni és mátészalkai speciális mentők, hideg vízben is bevethető búvárok vették át a kisfiú keresését a tűzoltóktól.
Györgyfi Sándor tűzoltó őrnagy, a berettyóújfalui tűzoltóság parancsnoka az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók a folyó másfél kilométeres szakaszán törték fel a jeget és csáklyázták végig a folyót. Sajnos sem a folyómederben, sem a part mentén tartott kutatás nem vezetett eredményre, a tűzoltók a speciális mentők megérkezése után befejezték a keresést - tette hozzá.
A 10 éves kisfiú szerda délután ment rá a folyó jegére, ami beszakadt alatta, s azóta nem találják.


Reggel:
A kutatást tizenegy tűzoltó kezdte meg; csónakból baltával törik a jeget és csáklyákkal kutatják át a területet. Más tűzoltók a parton haladva figyelik a folyót - mondta Györgyfi Sándor tűzoltó őrnagy, a berettyóújfalui tűzoltóság parancsnoka.

Időközben megérkeztek a speciális mentők is, nagy erőkkel keresik a gyermeket.

Január 27.:

Felfüggesztették annak a 10 éves fiúnak a keresését, aki alatt szerda délután beszakadt a Berettyó jege; a gyerek a jég alatt elmerült a vízben - közölte a mentőszolgálat debreceni ügyeletese.

Tájékoztatása szerint 17 óra 20 perckor hagyták abba a tűzoltók a keresést, amit csütörtök reggel, amikor kivilágosodik, speciális mentőkkel folytatnak.
   
Egyidejűleg visszarendelték a mentőszolgálat helikopterét és esetkocsiját is Debrecenbe.
   
A fiú alatt szerda délután háromnegyed három körül szakadt be a Berettyó folyó jege a hencidai hídnál. A gyereket nagy erőkkel keresték a tűzoltók, a rendőrök és a mentők, eddig sikertelenül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!