Albánia sem tudott velük mit kezdeni

2024.06.24. 22:53

Felforgatott csapattal is győzött Spanyolország

Szinte teljesen új kezdővel lépett pályára Albánia ellen Spanyolország a B csoport zárófordulójában a labdarúgó Európa-bajnokságon, de így is korán vezetést szerzett, s nyert.

Kvanduk Bence

Ferran Torres gurította a meccs egyetlen gólját

Fotó: INA FASSBENDER / AFP

Nem vett vissza annak ellenére sem az eddig látott lendületéből Spanyolország, hogy Laportén kívül senki nem volt a kezdőben az előző meccsről. Az első félidőben jóval több kísérlete volt a hispánoknak, mint ellenfelüknek, s ebből egyet a 13. percben gólra is tudtak váltani. A jobbról betörő Ferran Torres gurította a bal alsóba a labdát a kiszolgáltatott Strakoshával szemben. A berobbanó támadó elé Dani Olmo tette oda tökéletesen a játékszert.

A fordulást követően már aktívabb volt Albánia, s a 64. percben Broja nem is állt messze az egyenlítéstől, de Raya bravúrral védett, majd ezt nem sokkal később Asani kísérleténél is meg kellett ismételnie. Még a ráadásban is a kapusuk reflexeiben kellett bíznia a spanyoloknak, egy kipattanót követően védte Broja ismétlését is. Több találat végül nem esett már a meccsen, így a spanyolok tökéletes mérleggel léptek tovább a csoportból.

Labdarúgó Európa-bajnokság
B csoport, 3. forduló
ALBÁNIA–SPANYOLORSZÁG 0–1 (0–1)
Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 40 586 néző. Vezette: Glen Nyberg (svéd).
ALBÁNA: Strakosha – Balliu, Djimsiti, Ajeti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani (Muci, 81.), Laci (Berisha, 70.), Bajrami (Hoxha, 70.) – Manaj (Broja, 59.). Szövetségi kapitány: Sylvinho.
SPANYOLORSZÁG: Raya – Navas, Vivian, Laporte (Le Normand, a szünetben), Grimaldo – Zubimendi, Merino – F. Torres (Yamal, 72.), Olmo (Baena, 84.), Oyarzabal (F. Lopez, 62.) – Joselu (Morata, 72.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente.
Gólszerző: F. Torres (13.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában