Krimi

2024.07.10. 00:06

Fontos változás az autópálya-matricáknál, ennek minden autós örülni fog

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. jelentős könnyítést vezetett be az ügyintézésnél.

MW

Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

A videós ügyintézésre számos e-matricával kapcsolatos ügytípus esetében van lehetőség. A megoldás egyszerűbbé teszi az ügyintézést és időt takarít meg, hiszen így

nem szükséges bemenni személyesen a társaság ügyfélszolgálatára.

A NÚSZ Zrt. videós ügyfélszolgálata a Videóhívás gombra kattintva érhető el a társaság honlapján hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, magyar nyelven. Az eddigi tapasztalatok alapján

mobiltelefon helyett laptop használatát javasolják,

mivel az ügyintézés során be kell mutatni a személyes és járműadatok megerősítéséhez szükséges dokumentumokat, és ezt könnyebben, kényelmesebben lehet megtenni ezen eszközök használata mellett.

Az Origo azt írja: a videós ügyintézési csatornán lehetőség van például e-matrica másik járműre történő átírására, a vásárlás során tévesen rögzített rendszám/felségjel javítására (maximum 3 karakter erejéig), pótdíjkedvezmények igénybevételére vagy pótdíj-maximalizálási kérelem benyújtására, téves detektálással, esetleg e-matrica-igazolással kapcsolatos ügyintézésre, továbbá részletfizetési kérelem benyújtására.

Az online felületen lehetséges az esetlegesen felmerülő ügyintézési díj és a pótdíj befizetése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!