Krimi

1 órája

A legismertebb magyar mentőkutya is keresi a Bükkaranyosról eltűnt Tóth Balázst.

Gyorsnak kell lenni, egyre fogy a remény,,,,

MW

Minden nap egy-egy gyermekkori fotót oszt meg Szkárosi Krisztina a fiáról, Tóth Balázsról a Facebook-oldalán, hátha látja a gyermeke is. A 19 éves fiatal augusztus 20-án, a születésnapján tűnt el, ám hiába aggódik érte az egész ország, és keresik őt mindenhol, mintha a föld nyelte volna el - írja a Bors.

„A legjobbak!”

Balázs egy kisebb családi vita után, a délutáni órákban tűnt el. Egyszer még hazasurrant, hogy átöltözzön, utána útnak indult. Senki sem tudja, hova mehetett – csak egy biztos: kamera rögzítette, hogy az otthonától néhány száz méterre eső buszmegállónál ment le egy lépcsőn.

 Augusztus végén pedig mintha Miskolcon tűnt volna fel, ám ezt egyelőre senki nem erősítette meg. Tíz nap telt el Balázs eltűnése óta, és Szkárosi Krisztina szívszaggató posztokkal üzen a gyermekének – a fiú gyermekkori képei tartják benne a lelket, miközben felidézi Balázs mosolygó arcát.

Egész Bükkaranyos azon van, hogy előkerüljön Balázs, ám mintha tűt keresnének a szénakazalban. 

A rendőrség, Balázs barátai és a Spider Mentőcsapat is keresi őket mentőkutyákkal. Öt ebbel kutatják őt minden nap, köztük Hope mentőkutyával. A kutya 2023 februárjában, a törökországi földrengéskor is hatalmas segítség volt: akkor a legendás kutya találta meg az egyik török kisfiút a romok alatt.  

 Hope az egyik legnagyobb reményünk a keresés során

 – mondta a Borsnak Lehoczki László, a Spider mentőcsapat alapító vezetője.
Az eb jól képzett a mentésekben – ezért is örül Szkárosi Krisztina, hogy a Spider Mentőcsapat karolta fel a fia felkutatását.

- A Spideresek profi csapat, a legjobbak! Az egyik legnagyobb segítségnek számítanak! – mondta Balázs anyukája a Borsnak.

Azonban vészesen fogy az ideje a keresőknek: a mentőcsapat a falu legnagyobb részét már átnézte – valamennyi elhagyatott, üres házban, víkedházakban, borospincékben is jártak már, és patakmederben, szakadékban is kutattak Balázs után – de egyelőre sehol nem találják.

- Vannak a térképünkön még fehér foltok, ahol nem jártunk, oda megyünk és kutatunk a kutyákkal. Az eltűnés után 12 órán át érezhető az illető nyoma időjárástól függően a kutyák számára, így Balázsnak az illatát már nem érzi Hope és a többi keresőkutya. Ezért sem tudjuk a nyomát követni. Ha átfésülünk egy területet, és nincs ott a fiú, az is siker nekünk – mondta László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!