Krimi

18 órája

Macsétával támadtak egy férfira, majd többször is elgázolták

Az elgázolt férfit magára hagyták, súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Michael O'Keene

Szerelemféltés miatt veszett össze két család a Békés vármegyei Kétegyházán, a vita során egy embert többször autóval gázoltak el. Emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezték egy 25 éves férfi letartóztatását - közölte  a Békés Vármegyei Főügyészség közleményben az MTI-vel pénteken.

Hétfőn egy macsétával, ásóval, kapával felfegyverkezett család támadt rá egy kétegyházi italmérő helyen a másik családra. A sértett a bántalmazás elől menekülni próbált, ám egy 25 éves újkígyósi férfi az autójával utána indult, és szándékosan elsodorta. Mire a sértett felállt, a férfi a gépkocsival visszafordult, majd ismét elgázolta.

A mentők a sértettet súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

A rendőrség egy nap után azonosította a gyanúsítottat, de addigra a lakásáról ismeretlen helyre távozott. Néhány órával később viszont önként megjelent a rendőrségen.

A férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a letartóztatását, mert az eljárás kezdeti szakaszában a rendőrség elől megszökött, és a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt, elrejtette.

A bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné - írták közleményben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!