Európa-liga

2024.08.29. 08:57

Győzelemre játszanak, de azért a tizenegyeseket is gyakorolták a Fradi játékosai

A zöld-fehérek holland edzője szerint a nyári Eb-n súlyosan megsérült Varga Barnabás is sokat tehet a továbbjutásért.

MW

Az FTC játékosainak gólöröme az OTP Bank Liga 33. utolsó fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szűk egy hete a Groupama Arénában a Ferencváros nem tudott betalálni a Borac Banja Luka kapujába, így most a hazai 0-0 után Bosznia-Hercegovinában harcolhatja ki a továbbjutást a magyar bajnokcsapat. A csütörtök esti play-off mérkőzés győztese az ősszel az Európa-ligában szerepel – a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen nem adná alább ennél. A zöld-fehérek edzője szerint most nagyon fontos lesz, hogy hatékonyak legyenek az ellenfél kapuja előtt.

A Ferencváros ősszel zsinórban hatodszor is valamely nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepel. Ma este dől el, hogy melyikben: ha legyőzi a Borac Banja Lukát, akkor az Európa-ligában, ha veszít, akkor a Konferencialigában köt ki – írta meg a Magyar Nemzet.

Kemény meccs lesz

A parázs mérkőzésnek ígérkező minimum 90 perc előtt a lényegében hazatérő Eldar Civicet kérdezte az Origo.

– Az ellenfelünk egy jó csapat, ezt már Budapesten is megmutatták nekünk, így most sokkal jobbnak kell majd lennünk. A szurkolók remek hangulatot fognak teremteni, ebben biztos vagyok és űzni, hajtani fogják az övéiket. Ugyanakkor a mi szurkolóink is mindig, így most is elkísérnek bennünket, ami mindig sokat jelent nekünk – nyilatkozta a magyar bajnok játékosa.

– Nekünk az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy a saját ritmusunkban játszunk és megmutassuk nekik, mit tudunk valójában. Látni kell, a Banja Luka egy történelmi párharcot játszik ellenünk, mert boszniai klub még sosem jutott ki az európai foci porondra korábban. Kemény meccs lesz, beleadnak majd 200%-ot, de akkor nekünk 300%-ot kell majd nyújtanunk, mert mi is nyerni szeretnénk – mondta el Civic. A magyarországi 0-0-t követően is teljesen nyitott a párharc, de Pascal Jansen vezetőedző nem volt elégedett a Fradi hazai pályán nyújtott teljesítményével – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Győzelemre kell játszani

A zöld-fehérek edzője szerint a csapata lassú volt, és a fölényét nem tudta gólra váltani. Ezt nem lehet megengedni a Banja Luka otthonában.

– Az első mérkőzésen nagyon sokat birtokoltuk a labdát, ha jól tudom, több mint hatvan százalékban, de ezeket a szituációkat jobban ki kell használnunk, és nem szabad engednünk, hogy az ellenfél megszerezze a labdákat. Ha jól emlékszem, négy nagy helyzetünk volt, de a Banja kapusa sajnos mindet kivédte, így javulnunk kell ezen a téren is – magyarázta a sajtótájékoztatón a Fradi mestere

– Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy pénteken a mi nevünk legyen ott az Európa-liga-sorsoláson, de ehhez most jobbnak kell lennünk.

Természetesen mindig változhat a taktika, ellenféltől és helyzettől függően. Mi is szeretjük egyensúlyban tartani mind a védekezést, mind a támadást, de a győzelemre kell játszani, ez az első meccsen nem sikerült, most ezt kell tennünk. Akármire is készüljön az ellenfél, nekünk arra reagálnunk kell és tovább kell jutnunk – mondta el Jansen, aki hozzátette, a játékosai a tizenegyeseket is gyakorolják a ma 21 órakor kezdődő mérkőzés előtt. Köztük van a nyári Eb-n súlyosan megsérült Varga Barnabás is, aki az edzője szerint még nincs csúcsformában.

– Varga Barnabás nagyon fontos játékosa a Ferencvárosnak, persze mindannyian tudjuk, mi az a sajnálatos dolog, ami az Európa-bajnokságon történt vele és emiatt egy ideig sem edzeni, sem játszani nem tudott. Ugyanakkor Varga már nagyon sokat segített az Újpest ellen a bajnokságban, és legutóbb a Banja ellen is, de kellenek még neki a játékpercek és a pluszedzések, hogy fejlődni tudjon és elérje a top formáját – fejtette ki Jansen.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó

Borac Banja Luka (bosnyák)-Ferencvárosi TC 21.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában