Paralimpia 2024

2024.08.29. 18:04

Konkoly Zsófiáé az első magyar érem!

Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián. Ez a magyar küldöttség első dobogós helyezése a francia fővárosban.

MW

A győztes Konkoly Zsófia a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 400 méteres gyorsúszás S9-es kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 22 éves pécsi versenyző - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja - délelőtt megnyerte előfutamát, s a második legjobb idővel jutott az esti döntőbe, amelyben kiválóan versenyzett, s visszavágott a címvédő Lakeisha Pattersonnak, aki mögött három éve második volt. 

A közel teltházas Paris La Défense Arénában 

Konkoly remekül osztotta be az erejét, 100 méternél még csak negyedikként fordult, majd feljött az élen tempózó Pattersonra.

 A táv háromnegyedénél még mindig az ausztrál vezetett egy testhosszal, de aztán a magyar úszó nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és előbb simán utolérte, majd le is hagyta riválisát, s végül

 parádés győzelmet aratott.

 Pattersonnak ezúttal meg kellett elégednie az ezüsttel. 

A harmadik paralimpiáján szereplő, 100 méter pillangón címvédő Konkoly Zsófia még 100 háton és 100 pillangón, valamint 200 vegyesen indul Párizsban.

Eredmény: 

S9, női 400 m gyors: 

KONKOLY ZSÓFIA 4:39.78 p 

2. Lakeisha Patterson (Ausztrália) 4:40.14 

3. Vittoria Bianco (Olaszország) 4:47.55

A győzelemhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában