koszorúzás

2018.11.05. 08:00

Méltósággal emlékeztek Fehérváron az első világháború lezárására

Száz éve, 1918. november 3-án a Giusti-villában, Padova közelében írták alá a Monarchia képviselői a fegyverszüneti egyezményt, amely nemcsak az első világháború végét jelentette, de gyakorlatilag az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlását is. A kerek évforduló alkalmából a székesfehérvári katonai emlékhelyeken koszorúzásokkal emlékeztek.

Sági Zoltán

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A koszorúzások sora a Szentlélek katonatemetőben kezdődött. Ezt követte a császári és királyi 69-es gyalogezred emlékművének megkoszorúzása a Vörösmarty téren, 16 órától a megemlékezés a magyar királyi 17-es honvéd gyalogezred emlékművénél a Zichy ligetben, majd a császári és királyi 10-es huszár­ezred emlékművének megkoszorúzása a Városház téren. A háború minden hőse előtt kegyelettel emlékezve megkoszorúzták Székesfehérvár központi első világháborús emlékművét, a Fekvő katona szobrát.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár Önkormányzata képviseletében Róth Péter alpolgármester helyezte el a tisztelet virágait az emlékhelyeken. A néma megemlékezésen koszorút helyezett el Wilmek Tibor és Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökei, Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, Milkovich János, a 93. Petőfi Sándor vegyvédelmi zászlóalj ezredese, valamint a katonai és civil szervezetek képviselői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában