nagy siker

2018.12.11. 07:30

Rénszarvasok járnak Nyéken

A kápolnásnyéki önkormányzat egyik kreatív dolgozója, Istvánovics Renáta még tavaly vetette fel, mi lenne, ha Nyéken készíttetnének egy rénszarvasos szánfogatot a Vörösmarty téren álló karácsonyfa és betlehem mellé. Renáta gondolata valósággá vált: nagy siker volt, a gyerekek szívesen fotóztatták magukat a szánban ülve.

Kupi László

Az ég felé emelkedik a rénszarvasok húzta szánfogat

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Az idei karácsonyi időszakban a szarvasok ismét szóba kerültek, Podhorszki István polgármester arra gondolt, készüljön el a mesében is szereplő nyolc rénszarvas és a kilencedik, piros orrú Rudolf is. A gondolatot tettek követték. Asztalos István kifűrészelte a többi rénszarvast is, de a polgármester még azt is kitalálta, hogy Rudolf, a vezér és az első négy rénszarvas emelkedjen az ég felé.

Az ég felé emelkedik a rénszarvasok húzta szánfogat
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Ezt Horváth László helyi vasszerkezeti szakiparos oldotta meg. A kifestésben a polgármesteri hivatal munkatársai közül is segédkeztek. A díszvilágítást Póder Tamás készítette el, de még sok nevet lehetne felsorolni, akik hozzájárultak a nyéki rénszarvasok történetéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában