rendbe teszik a kastélykertet is

2020.09.10. 16:25

Rendkívüli támogatást is megszavaztak Perkátán

Szeptember 9-én tartottak a településen képviselő-testületi ülést – a biztonság érdekében természetesen védőmaszkban ültek a képviselők a tanácsteremben.

Korondy Tamás

Először a 2020. évi költségvetés I. félévi teljesítését fogadta el mind az öt képviselő. A második napirendi pontban az önkormányzati lakások lakbérmódosításával kapcsolatos javaslatai során jogszabályba ütköztek az egybegyűltek, így a jegyző javaslatára ezt a napirendi pontot elnapolták.

Elfogadták viszont a köztisztaságról és környezetvédelemről szóló rendelet módosítását, és a rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó igényt is – utóbbival kapcsolatban megemlítendő, hogy az eredetileg 100 gyermeket ellátni képes állami iskolakezdési támogatás mellé az önkormányzat további 50-60 gyermeket, illetve szüleit tudja segíteni majd.

A perkátai Győri-kastélykert rehabilitációs programjának módosító javaslatába lapzártánk előtt kezdett bele a képviselő-testület, melyhez külső javaslat is érkezett: Barát Károly ismertette a kastélykert rendbetételéről szóló javaslatát, mely egyhangúlag elnyerte a testületnek tetszését.

Az estébe nyúló ülésen a 2019–2024. évi gazdasági programról is szólt Somogyi Balázs polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában