Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Kielégítő a sörellátás

Helyreáll a rend, mindenkinek jut sör. Nyugtatta meg olvasóit a Fejér Megyei Hírlap az 1974. augusztus 31-én megjelent lapszámában. „Az augusztus huszadikát követő napokon a söripar nem tudta maradéktalanul kielégíteni az igényeket. A fehérvári sörpalackozó üzemben kapott tájékoztatás szerint csak ezen a héten sikerült „egyenesbe” jönniük, sikerült feltölteni a raktárkészletet. A jelek szerint nem lesz ellátási gond a következő hetekben. Annak ellenére sem, hogy a bányásznapi ünnepségekre előnyben részesíti a szállításokkal a söripar Fejér megye bányászok lakta területeit. A fehérvári palackozó naponta 50-60 ezer félliteres palackot tölt meg barna, Kinizsi, világos és Mátyás sörrel.”

Emberölési kísérlet

Ugyanebben a lapban olvashattunk egy apa teljesen felfoghatatlan ámokfutásáról: „Több ember sérelmére követett el emberölési kísérletet augusztus 29-én a dunaújvárosi Kovács Imre. A férfi kalapáccsal verte fejbe 16 éves lányát, majd feleségére támadt. A gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Az emberölési kísérlet ügyében megindult a nyomozás.”

Egy tiszta nő

„A Thomas Hardy-regényből készült, Polanski rendezte filmet reklámozzák a mozik. A filmszínház homlokzatán öles betűk hirdetik az Egy tiszta nőt. Az ajtókról is méteres plakátokról mered ránk az ártatlan szépségében meggyalázott Tess, azaz Nastassia Kinski elrévedő tekintete. A sok „tiszta nő’’ között tenyérnyi kézzel írt hirdetmény: „TAKARÍTÓNŐT FELVESZÜNK!”” – olvasható a hírlapban 1984. augusztus 31-én.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában