Két helyen is 15 ezer forint

2 órája

Iskolakezdési támogatás igényelhető több településen

Néhány önkormányzat kiemelten fontos dolognak tartja a településen élő gyermekek, fiatalok oktatását. A tanévre való felkészülés mindig megterhelő a családok számára, ezért az önkormányzatoknál iskolakezdési támogatás igényelhető. Bakonycsernye és Magyaralmás is ad támogatást.

Palocsai Jenő

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előre meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie a családoknak, ha szeretnének iskolakezdési támogatást igényelni. Ez a feltételrendszer településenként eltérő lehet.

Iskolakezdési támogatás igényelhető több településen
Egyes önkormányzatoknál iskolakezdési támogatás igényelhető
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Bakonycsernyén például csak csernyei lakhellyel kell rendelkezni és a helyi általános iskolába járó gyermek családja máris kaphat 15 ezer forintot. Ugyanekkora összeget kapnak azon családok is, akiknek a gyermeke középiskolába jár, feltéve, ha csernyei lakhellyel rendelkeznek.

Fontos tudni, hogy a támogatási kérelmek benyújtására megadott idő augusztus 10-én kezdődött és szeptember 30-án jár le. Az igényléshez szükséges adatlap az önkormányzat hivatalos honlapjáról tölthető le.

Magyaralmás Község Önkormányzat képviselő-testülete is rendeletet hozott a gyermeket nevelő családok anyagi terheinek enyhítése érdekében. Ez az önkormányzat úgy biztosítja az iskolakezdési támogatást, hogy Magyaralmás község közigazgatási területén állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezzen az igénylő. Emellett fontos, hogy a gyermek általános vagy középiskolai tanulmányokat folytasson, vagy esetleg, hogy felsőfokú szakképzésben vegyen részt.

Iskolakezdési támogatás igényelhető több településen
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vértesi település jövedelemkorlátokat is állított, ennek megfelelően, az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladhatja meg a 171 ezer forintot a családban fejenként. Ez az összeg a gyermekét egyedül nevelő esetében nettó 199.500 forint.

A fent jelzett támogatási kérelem mellé csatolni szükséges a tanulói jogviszony fennállásáról szóló igazolást, közismertebb nevén az iskolalátogatási igazolást és a kérelmezővel egy családban élők jövedelemigazolását. A magyaralmásiaknak a kérelem benyújtásának ideje: 2024. szeptember 1.- szeptember 30. között van és személyesen kell megtenni a Magyaralmási Közös Önkormányzati Hivatalban, ügyfélfogadási időben, postai úton, vagy e-papíron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában