Konyhakertek versenye zajlott a településen

2 órája

Országos program résztvevőit díjazták a szép Győri-kastély udvarán (videó)

„Magyarország legszebb konyhakertjei” c. országos pályázatban résztvevők munkájának bemutatására és elismerésére szervezett programra hívták az érdeklődőket.

Bokányi Zsolt

Érdeklődve követte az eseményeket a helyi közönség.

Fotó: NAGY NORBERT

A zenével és irodalommal fűszerezett teadélutánhoz tökéletes helyszín volt Perkátán a Győry-kastély udvara. Az eseményre a felnőtteket szakmai tanácsadással és könyv ajánlással, a gyermekeket pedig játékos foglalkozással várták! A megnyitót követően a település polgármestere Oláh István köszöntötte és méltatta a versenyben résztvevőket. Ezt követően, átadták az első három legszebbnek ítélt konyhakertnek járó díjakat

Tablókon is megcsodálhatóak voltak a versenyben résztvevő kertek. 
Fotó: NAGY NORBERT

Az első díjat Pesei Györgyné kertje kapta, a második helyezett Rajcsányi Lászlóné kertje lett, míg a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Kárádi Imre kertje kapta. Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos program, a célja pedig, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában