Először rendezték meg a versenyt

10 órája

A jövő kertépítői versenyeztek Velencén (galériával)

A Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium első alkalommal szervezte meg a Velence Kertjei Kertészeti Versenyt. Csütörtökön növényfelismerésben, pénteken kertépítészeti feladatokban versengtek a jövő szakemberei.

S. Töttő Rita

Fotó: S Totto Rita

Fontos megmérettetés a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium életében az a verseny, melyet most először szervezett az oktatási intézmény: a Velence Kertjei Kertészeti Versenyre az ország legjobb kertépítő képzést végző iskoláiból jöttek diákok: Szombathelyről, Kecskemétről és Budapestről, valamint természetesen Velencéről is delegáltak csapatokat az agrárképző intézmények az eseményre.

A háromnapos verseny első napján, szeptember 26-án, csütörtökön növényfelismerő versenyben mérték össze tudásukat a fiatalok, pénteken pedig a csapatok egy-egy négyszer négy méteres területen mutathatták be kertépítő tudásukat. Az Entz versenyét a szakmai ismeretek világ- és országos bajnokságát szervező Worldskills alapelvei szerint rendezte meg az iskola, így már az első velencei megmérettetés is e nemzetközi elismertségű verseny előválogatójának tekinthető – árulta el a feol.hu-nak Bontovics Elvira, a verseny főszervezője. A bíráló bizottság tagjai is Worldskillsesek: Gódorné Hazenauer Zita, Adamcsek Gergely és Tóth Levente figyelte árgus szemekkel pénteken délelőtt a fiatal szakemberek keze alatt formálódó ágyásokat.

– Egy tervet kaptak a csapatok, melyet meg kell valósítaniuk a kapott területen belül. Mivel mindenki ugyanazt a tervet kapja, ezért mondhatni, ez itt a milliméterek játéka lesz – tette hozzá a főszervező.
 

A kép bal alsó ikonjára kattintva a további fotók érhetők el
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában