Mérföldkő

14 órája

Infektológusok és mikrobiológusok találkoztak Székesfehérváron

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 51. Kongresszusát tartották szeptember 26-án, csütörtökön a Mercure Hotel Magyar Királyban.

Déri Brenda

Összegyűltek a szakma, valamint az infektológiai osztály képviselő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Összegyűltek a szakma, valamint az infektológiai osztály képviselő, hogy a területen szerzett súlyos infekciók kihívásairól, az antimikrobiális stewardship aktualitásairól, valamint a jövő lehetőségeiről diskuráljanak. A találkozó helyszínének apropója, ahogy arra Müller Zsófia, az Infektológiai Osztály osztályvezető főorvosa is kitért, az volt, hogy az osztály hamarosan beköltözik a Szent György Kórház új épülettömbjébe. Az előzetes tervek szerint a kongresszust már ott is tartották volna, de jelenleg még folyik az engedélyeztetés. Ugyanekkor hamarosan egy újabb találkozó formájában már az új épületben találkozhatnak a résztvevők. Ezt már Cser-Palkovics András polgármester mondta, aki hangsúlyozta a Szent György Kórház a vidék egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként nem csak a fehérváriaknak fontos, hanem a régióban élőknek is. Éppen ezért kulcsfontosságú a fejlődése és fejlesztése. 

az orvosszakma alapvetően régóta ismert betegségekkel foglalkozik, ami eltérhet a régebbi bevett gyakorlatoktól az a diagnosztika és a terápia. 
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az előadások kezdete előtt, utolsóként a Szent György Kórház főigazgatója, Bakos Gábor szólt a jelenlévőkhöz. Mint elmondta: az orvosszakma alapvetően régóta ismert betegségekkel foglalkozik, ami eltérhet a régebbi bevett gyakorlatoktól az a diagnosztika és a terápia. Ezek hatalmas fejlődésen estek át. Az infektológia azonban egy olyan ág, amely kihívásokból és az új kiismeréséből áll. A főigazgató ezen gondolat mentén haladva kívánt jó tanácskozást és kellemes szakmai időtöltést a kongresszus résztvevőinek. 

Hamarosan egy újabb találkozó formájában már az új épületben találkozhatnak a résztvevők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában