Nem mosta el az eső

2 órája

Kápolnásnyék legnagyobb rendezvénye: új díszpolgárt köszöntöttek a Mihály-napon

A jó hangulatot és az elismerő szavakat még az eső sem mosta el a Mihály-napon szombaton. Kápolnásnyék legnagyobb rendezvénye minden évben a Mihály-nap, melynek ünnepélyes megnyitóján majdnem kisütött még a nap is…

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A délelőtti programok megtartását megnehezítette a szombati eső, de kora délutánra elcsendesedett az idő, s teret adott a kápolnásnyéki Mihály-nap ünnepélyes megnyitójának. Podhorszki István, a település újraválasztott polgármestere szeptember 28-án, szombaton köszöntötte a látogatókat, résztvevőket s elsősorban Kápolnásnyék lakosságát, akik – mint fogalmazott -, együtt dolgoznak, tesznek azért, hogy jó legyen itt élni. A 24. Mihály-nap alkalmából a képviselő-testület döntése értelmében díszpolgári címet vehetett át az ünnepségen Póder Tamás. Az idei díjazott az önkormányzat pénzügyi bizottságának külsős tagja. Mint laudációjában elhangzott, családjával együtt évek óta önzetlenül segíti a település munkáját, az önkormányzati rendezvények lebonyolítását, segítőkészségével, igényes munkavégzésével, készséges szakmai támogatásával többször is hozzájárult az önkormányzat zavartalan működéséhez. A köszöntő során kiderült: Póder Tamás „saját hatáskörén kívüli feladatokat is elvállalt, sokszor díjazás nélkül, mellyel maximális segítőkészségéről, önfeláldozó emberiességéről tett tanúbizonyságot. Hasznos ötleteivel, becsületes munkájával évek óta segíti településünk legnagyobb rendezvényét, a Mihály-napot. A község fejlesztése, fejlődése érdekében végzett példaértékű és követendő tevékenysége alapján a képviselő-testület 2024-ben Póder Tamás részére adományozta a díszpolgári címet.”

A Mihály-nap szombati ünnepségén Polgármesteri Elismerő Okleveleket is átadott Podhorszki István polgármester. A főzőverseny eredményeit Pikács Árpád, a Séfek Séfe gasztroreality dobogósa hirdette ki, s átadták a település „Legszebb konyhakertje” pályázat győztesének járó elismerést is. Ez utóbbi díjat Czinka Józsefné érdemelte ki, aki kertjében zöldséget, gyümölcsöt termel saját felhasználásra, s évek óta kitartóan gondozza, színesíti a kertjét, gyógynövényekkel és virágzó növényekkel egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában