Hadtörténelem

2 órája

Pákozdtól a NATO-ig: történelmi ív a pákozdi konferencián

A Magyar Atlanti Tanács és a Honvédség és Társadalom Baráti Körök pénteki konferenciája izgalmas betekintést adott a Magyar Honvédség történelmébe „Pákozdtól a NATO-ig”. Rangos előadók érkeztek a pákozdi Katonai Emlékparkba.

S. Töttő Rita

A konferencia a harminc éve alakult Honvédség és Társadalom Baráti Köröknek egy kiemelt feladatával

Fotó: STR

A Magyar Atlanti Tanács (MAT) a Honvédség és Társadalom Baráti Körökkel (HTBK) együttműködésben konferenciára hívta az érdeklődőket szeptember 27-én, pénteken Pákozdra. A Honvédség útja Pákozdtól a NATO-ig című előadássorozatot  a 15. Honvédfesztivál részeként szervezte meg a Magyar Atlanti Tanács és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete a Katonai Emlékparkban.

- A konferencia a harminc éve alakult Honvédség és Társadalom Baráti Köröknek egy kiemelt feladatával, a NATO-val foglalkozik. Azt vizsgáljuk az előadások során, hogy a pákozdi csatától, azaz 1848. szeptember 29-étől mai napig milyen ívet ír le a hadtörténelmünk, és azt próbáljuk elemezni, hol vannak azok a súlyponti változások, amelyek lehetővé tették azt, hogy mi 25 éve a NATO tagjai legyünk, és a 75 éves NATO-n belül milyen helyet foglalunk el – foglalta össze Görög István nyugalmazott ezredes, a HTBTK alelnöke a feol.hu-nak a konferencia témáját. A konferencián köszöntőt mondott Csóti György, a MAT elnöke. Böröndi Gábor vezérezredes, vezérkari főnök a Magyar Honvédség helyzetéről tartott előadást, a továbbiakban pedig a honvédség történetét vezették fel a szakelőadók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában