Új évad veszi kezdetét

3 órája

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Székesfehérvári Balett Színház nyílt napja (galéria)

A Székesfehérvári Balett Színház szombat délelőtt sajtótájékoztatóval egybekötött különleges nyílt napra várta a tánc, a színház és a táncszínház iránt érdeklődőket. Sokan jöttek össze, akik szerettek volna bepillantást nyerni a kulisszák mögé.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Lehrner Zsolt alpolgármester és Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója. Elsőként Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a táncosokat, érdeklődőket, és a sajtó munkatársait. Külön gratulált és köszöntötte Cselle Bencét, a társulat operatív vezetőjének, aki nem olyan régen, értékteremtő szakmai munkája elismeréseként, a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehette át. Majd elmondta, nagyon örül hogy a város fontos és szerves kulturális része lett a Székesfehérvári Balett Színház a működésének kezdete óta, így már nem a megalapításról, hanem a folytonosságról lehet beszélni egy ilyen alkalommal is. Kiemelte: – A társulat egy olyan kulturális érték, ami viszi ennek a városnak jó hírét az országban, és az országhatáron túl is, mint ahogy erre majd ebben az évadban is lesz példa. – 

Közösen készül a város és a színház is az új évadra! 
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Majd Lehrner Zsolt alpolgármester szólt az érdeklődőkhöz, és a közönség fontosságára hívta fel a figyelmet elsőként, kiemelve: – Nem lett volna balettszínház, és nem tudna folytatódni ha a közönség nem jönne el az előadásokra, nem mutatna komoly érdeklődést a programok iránt. - A város vezetőit követően a színház vezetője Egerházi Attila igazgató szólt a szép számmal jelenlévő közönséghez, és elmondta, minden alkalommal valami újdonsággal készülnek, így a mai napon a sajtótájékoztatót egy nyílt nappal kötötték össze, így a résztvevőknek lehetőségük nyílik beszélgetni a táncművészekkel, a balettmesterrel és a koreográfussal. Beszédében kiemelte a tánc fontosságát, annak létjogosultságát, illetve bemutatta az új évad programját az érdeklődőknek. Beszélt a tervekről, amiket szeretnének megvalósítani vagy folytatni az aktuális évadban is: 

 

  • Folytatódik az Ars Regia Bérlet, a Vörösmarty Színházzal, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral és az Alba Regia Táncegyüttessel. 
  • Minden korosztály szeretnének megszólítani, így folytatják az időseknek szóló Táncterápia programot és a fiatalabbaknak szóló Táncnevelés programunkat, illetve a minden korosztály számára ajánlott Nyílt napokat.
  • Podcast csatornát indítanak, melyet havonta egy alkalommal tervezünk megjelentetni. 

 

Sorolta fel terveik egy részét a színház igazgatója, illetve köszöntötte a társulat újonnan érkezett tagjait is:

  • Antonio Gabriele Topo – magántáncos
  • Mattia Massa – magántáncos
  • Klaudia Tkaczyk – magántáncos
  • Filippo Cosso – karköteles szólista
  • Martina Rita Piscitelli – kartáncos
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen a vállalkozó szelleműek akár együtt is táncolhattak a társulat tagjaival és láthattak egy részletet legújabb, szeptemberben bemutatásra kerülő Pinokkió című produkciónkból is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában