Söprésre fel

2024.05.14. 09:49

Hazai pályán ünnepelnének

Szeretné rövidre zárni a bronzcsatát a férfi kosárlabda NB I/A-ban az Arconic-Alba Fehérvár.

Szupkai Gábor

Anthony Roberts sok labdát csempészne a Zalakerámia TE kosarába

Fotó: Fehér Gábor

A bronzéremért vívott csata első felvonását könnyedén nyerte az Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK ellen, de a játékosok tudják, hogy még nincs lefutva a párharc.

– A legutóbbi mérkőzésre a csapat teljesen koncentráltan tudott felállni, az elődöntőbeli búcsút sikerült magunk mögött hagynunk. Jól ment a játék, sikerült előnyt szereznünk, de természetesen ez még semmire sem garancia. Ellenfelünk jó csapat, eljutott a legjobb négybe, így ez nem is lehet kérdés. Nagyon akartunk, ráadásul úgy érzem fizikálisan jobb állapotban vagyunk, ezt szeretnénk kihasználni a folytatásban is. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, de mindenképpen szeretnénk nyerni, mert akkor hazai pályán lenne esélyünk megszerezni a bronzérmet. Ez nagyon fontos lenne, jól akarjuk zárni a szezont, ráadásul ha a második meccset nyerjük, akkor saját szurkolóink előtt búcsúztathatnánk az idényt, és itthon egy éremmel tudnánk köszönetet mondani az egész éves szurkolásért – mondta Anthony Roberts a ZTE elleni bronzcsata második mérkőzése előtt. 

A három győzelemig tartó párharc állása 1-0 az Alba Fehérvár javára. A második mérkőzést kedden este 18 órakor rendezik Zalaegerszegen, a harmadik összecsapáson pénteken 18 órakor harsan fel a kezdősípszó az Alba Regia Sportcsarnokban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában