Rangadó Salzburgban

2 órája

Címvédőhöz látogat a Volán

A rekordbajnok után a címvédő Salzburggal játszik idegenben a Hydro Fehérvár AV19 vasárnap délután 15 órától.

Kelemen Kornél

Megint Reijola bravúrokra lehet szükség

Fotó: Soós Attila / fehervarav19.hu

A Klagenfurt elleni pénteki mérkőzés után egy újabb rangadó vár a Fehérvár AV19-re. Az előző három idény bajnokával játszanak, az EC Red Bull Salzburg jól kezdte az új idényt, a Bajnokok Ligájában négy forduló után 8 ponttal rájátszást érő hatodik helyen áll a csapat. A hazai porondon a nyitó mérkőzésen büntetőkkel kikaptak a Klagenfurt ellen, viszont a második fordulóban 4-3-ra legyőzték az Asiago-t. 

A Red Bull érkezése óta a legsikeresebb osztrák jégkorong klub, az új évezredben ők szerezték a legtöbb bajnoki címet szám szerint kilencet. Az előző idény két kulcsfigurája Peter Schneider, és Thomas Raffl sem kezdte rosszul a szezont, az eddig eltelt két fordulóban egyaránt két gólt és egy gólpasszt osztottak ki. A Salzburgnál egyenlőre nem lehet kiemelni egy kifejezetten eredményes játékost, mint mondjuk a Klagenfurti Mathias From, aki már hatszor eredményes volt. Az ő erejük inkább a stabilitásban, és az eloszlásban rejlik, mindegyik játékosuk képes nagy helyzeteket teremteni, ezáltal az ellenfél nem feltétlen tudja eldönteni kire érdemes a leginkább figyelni. Az észak ausztriai együttes az idei szezonban is a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a Volánnak magabiztos játékra van szüksége kevés hibával, ha győzni szeretne. 

Az ördögöknek legalább olyan teljesítményre lesz szüksége mint a Klagenfurt ellen. „Ki kell emelnem nagyon fegyelmezett játékot mutattunk ma este, ahol minden játékos betartotta az eltervezetteket" – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Kiss Dávid vezetőedző. Rasmus Reijolara a rekordbajnok elleni mérkőzést shotouttal záró kapuvédőre ismét fontos szerep hárulhat, a salzburgi támadógépezet megfékezésében. Amire mindenképpen figyelnie kell a vendég csapatnak, azok az eladott korongok, az előző fordulóban ugyan nem kaptak gólt, de a karintiai ellenfélnek sok elpuskázott lehetősége volt. 

A mérkőzést szeptember 29-én 15 órától rendezik, a salzburgi Eisarenaban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában