Jégkorong

2 órája

Lefagytak a Jegesmedvék

Legyőzte a FEHA19 a DVTK Jegesmedvéket az Alba Arénában péntek délután.

Kelemen Kornél

Utolsó pillanatban mentett hosszabbításra a FEHA19

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Felemás hangulatban készülhetett a FEHA19 a DVTK Jegesmedvék elleni péntek délután 14.30-tól megrendezett Erste Liga mérkőzésre. „Azt hittem a betegséghullámon már túl vagyunk, de még mindig vannak új betegeink, annyival javult a helyzetünk múlthét óta, hogy kevesebb játékost érint a probléma" – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Tokaji Viktor a hazaiak vezetőedzője a mérkőzést megelőzően. A foghíjas Titánokra nehéz mérkőzés várt, a miskolci ellenféllel már találkoztak a nyitó fordulóban, a 2-1-re végződő mérkőzésen idegenben alulmaradtak. 

A mérkőzés nagy iramban indult, alig egy perc után már veszélyeztetett is a hazai együttes, ezután a vendég csapat rögtön átvette a kezdeményező szerepkört. Melnyicsuknak az első öt percben többször is védenie kellett, viszont a nyomás egyre csak nőtt. A gyors kontrajátékban bízhattak a Titánok, a nyolcadik percben Stadel távoli lövését védte a vendég hálóőr. Tizedik percben két percre kiállították a DVTK-ból Gareth Joseph Huntot. Ezt a két percet megnyomta a FEHA, Szita Donát távoli lövését szép mozdulattal védte Tomas Vosvroda. A miskolciak a kiegészülés után rögtön támadásba lendültek, több helyzetet is kialakítottak, viszont lövésig alig sikerült jutniuk. Ezt követően meddő mezőnyfölényben játszott a vendég egylet, a játékrész legnagyobb helyzetére egészen a tizenhatodik percig kellett várni, amikor is egy a hazai kapu előtt kialakult kavalkádban többször is  beszuszakolhatta volna a kapuba a pakkot a piros mezes vendégek, viszont a kapu mellé csorgott a korong, a harmadot gól nélkül zárták a csapatok 0-0.

A második játékrészre felszívta magát a FEHA, agresszívan kezdett, alig félperc után egy hatalmas hazai helyzet alakult ki, a vendég kapus kint helyezkedett, ezzel félig üresen hagyva a kaput, viszont egy akrobatikus visszanyúlással hárítani tudott.  A csapatok durvább játékot mutattak be, három kiállítás is történt. Az első csapatbüntetés volt a DVTK számára, mivel túl sok játékos tartózkodott a jégen.  A 32. percben Vladislav Kuleshov és Salamon Zoltán találkozásakor mindkettőjüket a partvonalra küldte a játékvezető. Salamon ütőfogásért, míg Kuleshov durva játékért kapta a büntetést. A harmadot több lövéssel zárta a vendégcsapat, viszont egyértelműen a FEHA alakított ki veszélyesebb helyzeteket, nyolc perc után Nádor Kristóf lőtt a kapu fölé. A vendégek legnagyobb helyzetét Szathmáry Simon alakította ki, a kapáslövését Melnyicsuk hárítani tudta.

A harmadik harmad elején Jan Blasko kapásból ellőtt korongjával előnybe került a vendég együttes 1-0. A gól után magasabb fokozatra kapcsolt a FEHA, viszont a miskolciak támadásai is veszélyesek voltak. A növekvő feszültségnek köszönhetően kezdett durvább lenni a mérkőzés, a 48. percben Vedran Bogesic és Colin Friedrick Doyle akaszkodott össze, mindkettőjüket kiállították. Két perccel a mérkőzés vége előtt Lövei Dávidot kiállították a vendégek közül, ezzel létszámfölénybe került a FEHA, akik mindent egy lapra feltéve lehozták a kapust, ezzel kettős emberelőnybe kerülve. Az utolsó perc közepén megtört a jég Németh Zalán és Szita Donát készítették le a korongot, melyet Santtu Hakanen juttatott a kapuba. 1-1. A hosszabbításban vérszemet kapott a fehérvári alakulat, és a kissé zavarodott vendégeket még egy kiállítás is sújtotta. A végső csapást Dobos Mihály vitte be 2-1, ezzel a FEHA két pontot szerzett. 

Erste Liga, pénteki játéknap
FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után
Székesfehérvár, Alba Aréna, nézőszám: 101, Vezette: Haszonits, Belák, Kocsány, Muzsik

FEHA19: Melnyicsuk – Falus, Bogesic, Ambrus, Hakanen 1 (1), Dobos 1, Stadel (1), Salamon, Németh Z. (1), Keresztes, Szita (1), Bajkó, Horváth D., Strazdins, Nádor, Dézsi, Erdőhelyi, Alapi, Siftar, Balasits, Antonijevic. Vezetőedző: Tokaji Viktor

DVTK Jegesmedvék:  VosvrdaMasella (1), Shkrabau, Aliaksandr, Hunt, Rétfalvi, Doyle, Szirányi, Szathmáry, Kuleshov, Miskolczi, Blasko 1, Vokla, Vojtkó, Berdnikov, Bartos (1), Lövei, Szalay, Sánta, Trozsák, Csiki, Farkas. Vezetőedző: Láda Balázs

Kiállítás: 6 perc, illetve 12 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában