Nem volt kérdés

2 órája

Saldanha nem kegyelmezett, kivégezte a Puskást

Az első félidőben még partiban volt a Puskás Akadémia, aztán jött Matheus Saldanha és nem kegyelmezett, a Ferencvárosi TC 3-0-ra diadalmaskodott a labdarúgó NB I 8. fordulójában.

Szabó Róbert

Nem volt ellenszer Matheus Saldanhara

Fotó: Árvai Károly / NS

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Puskás Akadémia, amely rekorddöntés céljából utazott a Groupama Arénába, hiszen korábban senki sem nyert kettőnél többször a Ferencváros otthonában. A negyedik percben Urho Nissilä előtt adódott nagy lehetőség, Jakub Plsektől kapott pontos passzt, de nyolcról az elé lépő Ibrahim Cissébe lőtte a labdát. Az első fél órát leginkább a mezőnyjáték jellemezte, veszélyes támadások voltak mindkét fél részéről, de ezek végén nem sikerült helyzetet kialakítani. A 27. percben Abu Fani passzolt Adama Traorénak, aki megindult, középről lőtt a jobb sarok mellé 20-ról félmagasan. Három perccel a játékrész vége előtt talán a legnagyobb vendéghelyzetet láthatta a publikum, kissé jobbról, 18-ról Jonathan Levi végezhetett el egy szabadrúgást, a jobb felsőbe lőtt volna, de Dibusz Dénes szállt a levegőben és kapufára tolta ujjheggyel a labdát.

A fordulás után a Ferencvárosi TC sebességet váltott, sorra jöttek a helyzetek, de a Puskás védelme, valamint Pécsi Ármin remekül szuperált. A 64. percben azonban megpecsételődött a felcsútiak sorsa, Varga Barnabás helyére Matheus Saldanhát küldte a pályára Pascal Jansen. A holland tréner döntése pedig tökéletesnek bizonyult, a brazil támadó a 66. percben már gólt is szerzett, Nagy Zsolt és Pécsi közt ballal, félmagasan a kapu közepébe lőtt kissé jobbról, 1-0. Bő tíz perccel később aztán jött a brazil újabb találata, Pécsi hibázott óriásit nyomás alatt, elvette tőle a labdát Tosin Kehinde, visszapasszolt Saldanhának, aki tízről nem hibázott ziccert, 2-0. Öt perc múlva aztán ismét beköszönt, a Partizantól érkező támadó ezúttal Kristoffer Zacharriessentől kapott egy beadást balról, majd három lépésről, akrobatikus mozdulattal, fordulás közben a kapu közepébe húzta a labdát, szemet gyönyörködtető pillanatok, de ehhez kellett egy pattanás Patrizio Stronati hátán is, 3-0.

A folytatásban a Puskás Akadémia mindent megtett a szépítésért, de a Saldanha-gálára nem volt válasza Hornyák Zsoltéknak, a Paksi FC elleni idegenbeli mérkőzés után ismét kikaptak a felcsútiak, a Ferencvárosi TC pedig átvette a vezetést a tabellán.

OTP Bank Liga, 8. forduló
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 3-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, Vezette: Bogár Gergő
Ferencvárosi TC: Dibusz – Gartenmann, Cisse, Raul Gustavo, Civic (Ramirez, 88.) – Abu Fani (Pappoe, 88.), Maigä, Ben Ramdhane – Traoré (Zachariassen, 63.), Varga (Saldanha, 63.), Gruber (Kehinde, 64.). Vezetőedző: Pascal Jansen
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Duarte, Plsek – Soisalo (Kerezsi, 78.), Nissilä, Levi (Favorov, 79.) – Puljic (Colley, 70.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gól: Saldanha (65., 77., 82.)
Sárga lap: Maigä (41.), ill. Maceiras (44.), Favorov (81.), Stronati (86.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában