Hírek

2009.01.15. 03:28

Megelevenedett a Boszibál a rajzokon

<b>Szabadbattyán</b> - Ezeréves boszorkányok éjjel boszibálba járnak... - köszön vissza a tablókról a gyerekvers. Amott pedig a Grimm testvérek klasszikus meséje elevenedik meg.

V. Varga József

Az iskolagaléria február végéig a gyerekeké. Az 1-2. osztályosok színes rajzai a Jánoska és Margitka című Grimm-mesét (mi már úgy ismerjük, hogy Jancsi és Juliska, pedig ez elferdítés ), illetve a 3-4. osztályosok munkái Mentovics Éva: Boszibál című versét illusztrálják sok-sok ötlettel, kedvesen és vidáman.

A szabadbattyáni Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola decemberben meghirdetett alsó tagozatos rajzversenyén 73-an vettek részt, közülük 25 kis alkotót díjazott a zsűri, január végéig az ő munkáik szerepelnek az iskolagaléria kiállításán.

A gyerekek az oklevélen kívül plüssfigurákat és rajzeszközöket kaptak ajándékul egy helybéli vállalkozó, illetve egy holland karitatív szervezet jóvoltából: csillogott a szemük a díjátadáskor.

Íme az első helyezettek névsora; 1. osztály: Kurunczi Dóra, Portisch Lilla, Szigeti Gábor; 2. osztály: Pankus Borbála, Sztojka Anasztázia, Botos Dávid, Kovács Zsolt; 3. osztály: Almási Virág, Vass Zsófi; 4. osztály: Rácz Renáta, Andrásy Réka, Fejes Rebeka.

Több éve hagyomány már az intézményben, hogy az új esztendő elején az alsós verseny díjazott munkái után a diákok órákon és szakkörökön készült rajzai, festményei kerülnek ki az emeleti aula paravánjaira. Idén márciustól májusig azután ismét a felnőtt művészek következnek.

- Az országban kevés általános iskolában működik galéria, még kevesebben rendeznek havi rendszerességgel művésztárlatokat. A szabadbattyáni e kevesek közé tartozik - hangsúlyozta érdeklődésünkre Dabóczy László, az Általános Művelődési Központ igazgatója. - A diákok megtanulják értékelni a szépet.

Tavaly szeptemberben az iskolagaléria tizenötödik - jubileumi - évadját nyitották meg csoportos tárlattal. Ősszel Bajkai Braun Géza, Bujdosó Dénes és Polyák István töltötte meg egy-egy hónapra alkotásaival a galériát, tavasztól pedig Simon Mária Veronika, Szakál Antal, Takács Antal és Takácsné Kinczer Györgyi vendégeskedik Battyánban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!