Hírek

2010.03.02. 08:04

Ismét civil kurázsi

Csákvár - A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület által megszervezett Civil Kurázsi program második előadásán az NCA Közép-dunántúli Regionális Kollégiuma által kiírt működési pályázat volt a téma.

Katonáné Venguszt Beatrix

 

Az előadó Mészárosné Hőbe Ildikó, az NCA-KD regionális kollégiumának tagja volt, aki 2009 márciusában került a testületbe. 13 éve dolgozik a civil szektorban, azon belül szociális területen, és ennek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettsége van. Munkáját, a civil területen kifejtett tevékenységét állami elismeréssel is jutalmazták.

Az előadás kezdetén Mészárosné Ildikó örömét fejezte ki, hogy végre van Csákváron egy civil szervezet, amelyik a civil társadalom fejlesztését és azon feladatok ellátását, amelyet nem lehet az állami vagy a for-profit szektorra bízni, lokálpatrióta módon tevőlegesen támogatja.

Az NCA immár hatodik éve került kiírásra idén január-februárban. Abból a célból hozták létre, hogy a bejegyzett civil szervezetek működését és szakmai projektjeit támogassa. Országos szinten közel 6,5 milliárd forint büdzsével rendelkezik, ebből a Közép-dunántúli Regionális Kollégium - Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye szervezeteit érintően - 315 millió forint felett diszponál.

A bevezető után az előadó részletesen elmagyarázta a működési pályázat kitöltési útmutatójában foglaltakat, és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!