Hírek

2017.08.22. 10:22

Freudenbergi cserediákok Móron

Idestova 30 éve érkeznek Freidenbergből Mórra német cserediákok, s a látogatást azóta is viszonozzák a móriak.

B. Kiss László

1990-ben kötött testvértelepülési szerződést Mór és a nyugat-németországi Freudenberg. A szerződéskötést már 1988-ban diákcsere előzte meg. A testvértelepülési kapcsolatnak máig fontos részét képezik a diákcserék - mondta el lapunknak Parajdi Cecília, a Mór-Freudenberg Baráti Társaság elnöke abból az alkalomból, hogy a 15 móri diák júliusi látogatását ezekben a napokban viszonozza tucatnyi freudenbergi tanuló.

A freudenbergi diákokat Fenyvevs Péter, Mór polgármestere is fogadta kedden délelőtt Fotó: Hrubos Zsolt

A német fiatalok három kísérővel érkeztek, egyikük  Lenz atya, aki katolikus pap, és vasárnap együtt celebrálta a misét Móron a helyi plébánossal, Ambrózy Tamás atyával. A német diákokat a vendéglátók nem csak Mór nevezetességeivel ismertetik meg, de elviszik őket Fehérvárra, a Velencei-tóhoz és a Balatonra is. A freudenbergieket kedden délelőtt fogadta Fenyves Péter, Mór polgármestere is, délután pedig Molnár Krisztiánhoz, a megyei közgyűlés elnökéhez voltak hivatalosak.

A diákcserében, amely a móri önkormányzat komoly anyagi támogatása nélkül nem jöhetne létre évről-évre,  német részről rendkívül sokat segít a freudenbergi  Volker Nimke - jegyezte meg Parajdi Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!