Hírek

2017.08.21. 20:05

Mindenkit ledöntöttek a lábukról a Fehérvár Szépe versenyzői

PÁKOZD Igazán harciasak voltak a döntős lányok tegnap, hiszen a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP) töltötték csaknem a teljes napot.

Szanyi-Nagy Judit

Bár több előadást is meghallgattak az emlékparkban a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője döntősei (például a park történetéről, az 1848-49-es eseményekről vagy a békefenntartás lényegéről, magyar vonatkozásáról), leginkább a gyakorlati feladatokat élvezték - érthető módon.

A döntősök a lézerharcban is bizonyítottak: leleményesek, kitartóak, összetartóak Fotó: Szeless Péter

Kiderült: a történelemben például jeleskednek a lányok, hiszen az ezzel kapcsolatos, egyénileg megoldott tesztsort igen jó eredménnyel oldották meg. A délelőtt folyamán egy kiváló lézerharc részesei lehettek a szépek, két csapatra osztva. Az erdőben tíz élettel és kilencszáz lőszerrel gazdálkodhattak, sorra ledöntve ellenfeleiket a lábukról - persze elsősorban jelképes értelemben: győzelmet aratva a lézerharc egy-egy találatával. A kimerítő, főként futkorászós és elrejtőzős játékot a jól megérdemelt ebéd követte.

Ezután a múzeumban a kiállított '48-as egyenruhákat, fegyvereket nézhették meg, sőt, fel is próbálhatták azokat. Persze nem ez volt az egyetlen momentuma a napnak, amikor igazi katonának érezhették magukat a döntősök: jártak barakban, sőt, (ál)kézigránátot is dobáltak a közeli lankákon. A szembejövő látogatók meg is ijedtek, amikor Oláh László szakmai főreferens egyszercsak megállította őket, hogy vigyázzanak, álljanak hátrébb, mert gránátot hajítanak feléjük a piros egyenpólóba öltözött lányok.

Jól érezték magukat a lányok az emlékparkban Fotó: Szeless Péter

A csapatépítő játékok mellett egy repülőgép-szimulátort is kipróbálhattak a szépségek, akik többségében meglepően jól irányították a már levegőben lévő vadászgépet. Azért a szimulációnak főként a - földbe vagy a tengerbe - csapódások vetettek véget, de akadt olyan is, aki a katapultálás mellett döntött.

Csokis brownie, madártej és somlói galuska - ábrándoztak mindeközben arról, mi mindent fognak megenni hamarosan (ki a parklátogatás, ki pedig a döntő után). És bár sportsérülések már vannak - akad, aki biceg, és olyan is, aki kék-zöld foltokkal igazi színes egyéniségként vág neki a végső megmérettetésnek -, a lányok kiválóan veszik az akadályokat minden nap.

Ki lesz 2017-ben Fehérvár Szépe - a Fejér Megyei Hírlap Királynője? Itt adhatja le szavazatát >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!