Hírek

2017.03.25. 19:05

Díszpolgári címet kapott Tessely Zoltán

Martonvásár – Köszönetül díszpolgári címet adományozott a képviselőtestület Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak. A település szülötte sokat tett a városért, annak fejlesztéséért.

Zsohár Melinda

Ünnepi testületi ülésen adták át Tessely Zoltánnak a díszpolgári címet, hangsúlyozva, hogy a város ilyen ütemű fejlődéséhez személyében és pozíciójában erőteljesen hozzájárult a képviselő. A méltatásban Horváth Bálint alpolgármester, a fiatalabb politikustárs idézte fel a közösségi és személyes emlékeiket földijével.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és miniszteri biztos átveszi a díszpolgári címet Szabó Tibor martonvásári polgármestertől az ünnepi testületi ülésen Fotó: Buzás Tamás

Tessely Zoltán ma Csabdin lakik, s 2008-2014 között Bicske polgármestere volt, ám születése, nevelkedése és szellemi-politikai indulása Martonvásárhoz kötődik. Az 1967-ben született fiú édesanyja kajászói nagygazda családból származik, édesapja polgári família leszármazottja, állomásfőnök volt negyven át Baracskán és Martonvásáron. Tessely Zoltán a soproni erdészeti középiskola után az ELTE tanárképző főiskoláján szerzett biológia-földrajz szakos tanári diplomát, s szülővárosa nevezetes művészeti iskolájában kezdett tanítani. Szívben elkötelezte magát a néptánccal, a hagyományőrzéssel, maga is táncolt, s s a néptánc tagozatot, illetve a gyermek néptáncegyüttes vezetését bízta rá az iskola.

Sok pedagógushoz hasonlóan elhagyta egy időre a pályát, Angliában fizikai munkával kereste kenyerét, s tanulta a nyelvet. 2002-ben tért ismét haza, s a bicskei Szent László Általános Iskolában tanított. Politikai pályafutás innen datálódik, a Fideszbe lépett be, s 2006-tól a bicskei testületben helyi képviselő, valamint a Fejér megyei önkormányzat tagja. 2008-tól időközi választáson nyeri el a polgármesteri címet, amit 2014-ig tölt be, a következő helyhatósági választáson is elnyervén a választók voksainak többségét. 2010-től országgyűlési képviselői mandátumot szerez, amit négy év múlva megismétel. Az európai ügyek bizottsága elnöke, 2016-tól miniszterelnöki biztos, a térség fejlesztéséért felel.

Felesége erdélyi származású, egy nevelt lánya és két kislánya van - erdélyi kapcsolatai e kötődések révén így még erősebbek, mint beállítottsága, meggyőződése is diktálná egyébként. Ahogyan a magyar tradíciók iránt, úgy a határon túli magyarok ügyéért is elkötelezett ember és politikus. Martonvásár nagy fejlődésen ment át az eltelt évtizedben, járási székhely lett, kulturális és szellemi központja a térségnek. E fejlesztésben oroszlánrészt vállalt a képviselő, kapcsolatai és tevékeny munkája révén hozzájárult a város felemelkedéséhez – fogalmazta meg köszönetét a díszpolgári címet adományozó testület nevében Szabó Tibor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!