australian open

2018.12.05. 10:24

Nagy visszatérői lesznek a GS-tornának

Az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság kihagyása után jövőre ismét ott lesz a mezőnyben a volt világelső Serena Williams és Andy Murray.

Serena Williams of the US celebrates her victory against Venus Williams of the US during the women's singles final on day 13 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2017. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Fotó: AFP

A melbourne-i szervezők szerdán közölték, hogy az egyéniben 23-szoros Grand Slam-bajnok Williams és a háromszoros GS-győztes skót is jelezte indulását januárban.

Amikor a 37 éves Williams tavaly megnyerte az Australian Opent, már nyolchetes terhes volt, és kislánya születése miatt idén nem utazott el Melbourne-be.

A 31 éves Murray csípősérülés miatt alig versenyzett ebben az évben, és jelenleg csak 259. a világranglistán, de kihasználta az úgynevezett „védett rangsor” szabályt, amellyel a sokáig sérült játékosok nevezését segíti a nemzetközi szövetség.

A rendezőknek minden okuk meglehet az elégedettségre, mivel a nőknél a legjobb 102, míg a férfiaknál a legjobb 101 teniszező jelezte indulási szándékát a január 14-én elrajtoló Grand Slam-tornán.

Borítókép: Serena Williams az Australian Open döntőjében még 2017-ben

AFP / William West

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!