Tanévkezdés

2024.08.27. 19:03

Megkezdte a tanszercsomagok átadását az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON

A tanévkezdés előtt pár nappal különleges élménynapot szervezett egy osztálynyi rászoruló gyermeknek az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. A színes program keretében a kisdiákok személyesen vehették át az Iskolakezdés együtt! segélyakció tanszercsomagjait. A tanévkezdésig hátralévő napokban is él a 1353-as adományvonal (500 forint/hívás), és a www.segelyszervezet.hu weboldalon szintén lehet csatlakozni az összefogáshoz. A beérkező adományokból összesen 2000 rászoruló gyermeknek szeretne személyre szabott tanszercsomagot összeállítani még becsengetés előtt az Ökumenikus Segélyszervezet

MW

Tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést az Ökumenikus Segélyszervezet

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A karitatív szervezet nyárvégi pénzadománygyűjtéséhez kapcsolódó, Magyar Zene Házában tartott rendezvényen Wolf Kati énekes, a Segélyszervezet ismert önkéntese, egy vidám zenés-éneklős programba vonta be a kisiskolásokat.

 Ezután következett a tanszercsomagok átadása, 

amiket örömtől csillogó szemekkel pakoltak el táskáikba a gyerekek, a kampányt kezdetek óta támogató E.ON Hungária Csoport ajándékával, egy komplett ütőhangszerszettel együtt. A Magyar Zene Háza interaktív kiállításának megtekintése után a Fővárosi Állat- és Növénykertben tett séta is része volt a tartalmas programnak, melyek igazán felejthetetlenné tették a rászoruló gyermekek napját. 

Idén májusban a hosszú távú partnerség és a stabilitás jegyében stratégiai partnerségi megállapodás aláírásával erősítette meg két évtizedes együttműködését az E.ON és az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek fókuszában 

az esélyteremtés, rászoruló embertársaink felemelése áll, különös tekintettel a gyermekeknek nyújtott kapaszkodóra. 

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese a rendezvényen kiemelte, a vállalatcsoport által támogatott programok, mint az óvoda- és iskolakezdés ajándékai, vagy a Kapaszkodó 2.0 programban kínált élményalapú tudásátadás mind azt szolgálják, hogy 

a gyerekek kibontakoztathassák képességeiket, hogy sikerélményekkel teli és örömet okozó legyen számukra a tanulás.

 Az anyagi segítség mellett fontos, hogy tettekkel is támogassuk a Segélyszervezet célkitűzéseit. Az E.ON kollégái ebben évről-évre részt vállalnak, ezúttal is ott voltak az iskolatáskákat színes tanszerekkel megtöltő önkéntesek között. 

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönve a vállalat támogatását elmondta, hogy az augusztus sok családban anyagilag igen megterhelő időszak. Vannak, akiknek az iskolakezdés inkább szól a megfelelő tanszerek hiánya okozta nehézségekről, mint az új tanévben rejlő lehetőségekről. 

A 1353-as adományvonalon hívásonként 500 forinttal támogatható, 2000 gyermeket segíteni kívánó Iskolakezdés együtt! segélyakció

 tanszercsomagjai többet jelentenek egy egyszerű ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplőruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba. A Segélyszervezet a legszegényebbeken szeretne segíteni, annak érdekében, hogy az iskolakezdés számukra ne az eladósodásról, hanem a felzárkózás esélyéről szóljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában