Újabb részletek

2024.08.27. 07:02

Óbudai korrupciós botrány: több száz milliós drogpénzről beszéltek a bűnügy szereplői

A Magyar Nemzet cikke szerint a feltehetően kábítószerüzletből származó több száz millió forintot Magyarországra akarták behozni.

MW

Kiss László óbudai polgármester

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Anonymous is azokból a felvételekből hozott nyilvánosságra részleteket, amiket az óbudai korrupciós botrány titokzatos feljelentője juttatott el a hatóságnak – ez is kiderül a Magyar Nemzet által megismert nyomozati iratokból.

A férfi a beszélgetéseket saját maga rögzítette, volt, hogy az autójában vette fel a milliós korrupciós pénzek átadását, de sikerült felvennie egy olyan társalgást is, amiben drogpénzről esik szó. Anonymous szerint azt magyarázzák az érintettek, hogy honnan és miként érkeznek baloldali kampányfinanszírozáshoz is felhasználható források.

Egyikük elmondta, hogy Marbelláról jön a pénz, ám az összegek utaztatása nem egyszerű. Az is kiderült, hogy kanyaronként 300-400 millió forintot akartak behozni az országba.

A beszélgetés legizgalmasabb része az, amikor a pénz eredete kerül szóba. Remélem, nem ilyen drog, vagy akármi cucc – teszik fel a kérdést. F. László, Kiss László bizalmasa, felesége korábbi üzlettársa erre mindössze annyit válaszolt, hogy „ne reménykedjél”, majd hozzátette, „nem fegyver az biztos, (…) szerintem kokain. Tömbben hozzák be, kilószámra hajóval”.

A Magyar Nemzet megjegyzi, a korábban kiszivárgott felvételek alapján, a drogügyben és a sokszázmillió kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy elkülönített nyomozást folytatott kábítószer-kereskedelem és pénzmosás gyanújával 2022 tavaszától, de az eljárást idővel megszüntették. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy azóta egyre több szereplő szólalt meg, akik nyilvánvalóan nem csak az óbudai botrányról beszéltek, így elképzelhető, hogy ezeket az aktákat is leporolják majd – teszi hozzá a lap.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában