Erőszak

1 órája

Újabb késes támadás történt Németországban, többen megsebesültek

Hat ember megsebesült, közülük hárman súlyosan egy buszon péntek este elkövetett késes támadásban a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában; a tartományban az elmúlt egy hétben történt késeléseket követő újabb ilyen incidenssel összefüggésben egy 32 éves nőt vettek őrizetbe – közölte a rendőrség.

MW

Rendőrök állnak egy busz mellett, amelyen késes támadást követtek el a Kölntől keletre fekvő Siegenben 2024. augusztus 30-án

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Sascha Ditscher

A jelentés szerint

 nincs bizonyíték a támadás politikai vagy vallási indítékára. A letartóztatott nő német állampolgár, aki nem rendelkezik bevándorlói gyökerekkel.  

A támadás a Kölntől keletre fekvő Siegenben, a helyi fesztiválra tartó egyik buszon történt, amelyen csaknem 50 ember tartózkodott. A sebesültek 16 és 30 év közötti férfiak és nők, mindannyian a régióból származnak. Szombat reggelre hárman közülük elhagyhatták a kórházat.

Észak-Rajna-Vesztfáliában legutóbb szerdán, egymást követően két késes támadás is történt,

 amivel kapcsolatban a dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hatósági adatok szerint a tartományban már tavaly drámaian megnőtt a közterületeken elkövetett késes erőszakcselekmények száma: 43 százalékos növekedéssel 3540 esetet regisztráltak.

Múlt pénteken Solingenben feltehetően iszlamista indíttatású, három halálos áldozatot követelő késes támadást követtek el, amely heves politikai viták sorát váltotta ki Németországban. Az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett, 26 éves szíriai férfi a német szövetségi ügyészség álláspontja szerint osztja az Iszlám Állam terrorszervezet ideológiáját, és „a lehető legtöbb nem muszlim hívővel akart végezni” a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon.

Nancy Faeser német belügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy a német kormány „kiterjedt és szigorú” intézkedéseket tervez, első lépésben pedig szigorítják a közbiztonságra veszélyes eszközökre vonatkozó szabályokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában