Sport

2017.04.23. 15:46

Esőben, szélben, jégben és napsütésben versenyeztek a futás szerelmesei

Székesfehérvár - Több, mint ezer futó állt rajthoz a III. CEP Félmaratonon, ahol 7, illetve 14 km-en is nyargalhattak a határon innen és túlról érkezők.

Ferencz Balázs

Nem kímélte az időjárás a III. CEP Fehérvár Félmaraton mezőnyét.

Stabilan 7-8 fokos hőmérsékelt mellett, hol napsütésben, hol viharos szélben, olykor pedig jégesőben kellett futnia a mintegy 1100 résztvevőnek. Amatőrök és profik egyaránt versenybe szálltak, a 7, 14 és 21 kilométeres távokon, s a 3x7 km-es váltófutás is népes mezőnyt toborzott.

A félmaratoni távon hatvan olyan versenyző is indult, akik először vették talpuk alá a 21 kilométert. Nem csupán az országhatáron belülről, hanem külföldről, sőt még New Yorkból is érkezett futó, aki Székesfehérvár történelmi belvárosában kívánta legyőzni a távot és önmagát.

A félmaratont végül Janota Zoltán ironman nyerte, aki egyéni rekordidejével, 1 óra 15:32 perc alatt teljesítette a 21 kilóméteres távot. Legjobb megyei versenyzőként a szabadbattyáni Kukucska Gergely végzett, aki a harmadik helyen ért célba. A nőknél Szeredkényi-Takács Andrea nyert 1 ó. 18 p. 57 mp-es idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!