Sport

2017.03.25. 18:53

Kovács Sarolta legjobb magyarként lett ötödik Kairóban

Az öttusa világkupa-sorozat idei második állomásán a Volán Fehérvár versenyzője, Kovács Sarolta legjobb magyarként az ötödik helyen zárt a egyiptomi Kairóban, ahol a szombati döntőben négy magyar lány is rajthoz állt.

Ferencz Balázs

Vívásban Simon Sarolta szerepelt a legjobban, aki huszonhárom győzelmet aratott és csupán tizenkét asszóban maradt alul, így a nagyon erős mezőnyben az ötödik helyen állt ekkor. Kovács Sarolta 20/15-ös mutatója a nyolcadik helyre (223 pont), Alekszejev Tamara ugyanilyen arányú győzelem, vereség száma pedig a kilencedik helyre (220 pont) volt elég. Zs. Tóth Anna a 30. helyen zárta a vívást. Úszásban egyedül Kovács Sarolta végzett az élmezőnyben a magyarok közül, ráadásul a második legjobb időt (2:11.00) repesztette a medencében. Zs. Tóth Anna a 17., Alekszejev Tamara a 23., míg Simon Sarolta a 34. lett.

A lovaglást hibátlanul és a legjobb idővel teljesítette Kovács, holott megint meggyűlt a baja a bemelegítés előtt, lovat kellett cserélnie. Az Alba Ötusa SE sportolója, Alekszejev Tamara a középmezőnyben zárt a lovaglásban (18. hely, 286 pont), Zs. Tóth Anna és Simon Sarolta azonban nem remekelt utóbbi ráadásul bukott és megsérült, így feladta a versenyt.

A kombinált számot Kovács Sarolta 20 másodperces hátránnyal a harmadik helyről kezdhette, Alekszejev Tamara 1 perces különbséggel rajtolhatott. A záró tusában végül visszafogottabb lövészete miatt Kovács Sarolta visszacsúszott két helyet és ötödikként zárt 1301 ponttal. Alekszejev Tamara a 18., Zs. Tóth Anna a 27., Simon Sarolta pedig a 36. lett Kairóban. A világkupát a brit Kate French nyerte (1356 pont), a török Ilke Ozyuksel (1326 pont) és az olasz Alice Sotero (1313 pont) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!