Sport

2017.03.25. 18:49

Kiböjtölt siker a NEKA ellen

Székesfehérvár – A férfi kézilabda NBI/B 20. fordulójában az Alba szombat esti győzelmével elmozdult az utolsó helyről.

Krebsz András

Alba-Máv-Előre SC–NEKA 34-27 (20-16).

VOK, 100 néző, vezette: Bujdosó, Mihály.

Alba-Máv PULAI – Major 2, GYIMESI 5, Csóka, VENCZEL 7 (2), SCHEKK 7, Balogh 5. Csere: Lakatos (kapus), Zsigmond 5, Bárdos 3, Harsányi. Vezetőedző: Kurán István.

A másodosztályú tagsága megőrzéséért egyre elkeseredettebb harcot vívó fehérvári alakulat kifejezetten jól kezdte a találkozót, Schekk András és Venczel Attila átlövései rendszerint utat találtak először Szabó, majd a 13. percben őt váltó Győri kapujába. A vendégek sok technikai hibát vétettek az első játékrészben, amit a házigazda jó százalékban meg is büntetett. A fehér mezesek célratörő kézilabdát bemutatva négygólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

Schekk és Balogh gyors találataival indult a második félidő, az egyre jobban belelkesedő látogató gyors támadás befejezésekkel próbálta tartani a lépést. A NEKA kapusai azonban továbbra sem remekeltek, a 48. percben Venczel sikeres hétméterese után már kilencre hízott a különbség a csapatok között. A végére nem sok izgalom maradt, szezonbeli legjobb játékát nyújtva megérdemelten tartotta otthon a pontokat az Alba együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!