Adony

2015.05.22. 12:27

Orbán napi ünnep - Gazdag program várja a borbarátokat az adonyi szőlőegyen

Adony - A Dunamenti Szent Orbán Borrend ma, szombaton tartja a Szent Orbán ünnepét. Az esemény délután fél kettőkor kezdődik.

Agárdy Csaba

Régi hagyomány, hogy az adonyi borászok a szőlőhegyi Kápolna soron ünnepelnek az Orbán névnaphoz legközelebbi szombaton. Ennek ideje ebben az évben ma jött el. A program 13.30 órakor térzenével kezdődik a Bandy Band közreműködésével, 14.45-kor indul a körmenet a Szent Orbán kápolnához, majd három órakor kezdődik a litánia.

Fél négykor kezdődik az ünnep talán legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a XXI. Kistérségi Borverseny eredményhirdetése. Ekkor tudhatjuk meg, hogy a Dunamenti Szent Orbán Borrendnek melyik lesz a zászlós bora, és ki lesz a kistérség legjobb borásza.

Az adonyi Szent Orbán ünnepre az ország több pontjáról érkeznek borrendek a szőlőhegyi Kápolna sorra. Fotó: archív

Háromnegyed öttől kultúrműsort tekinthetnek meg az érdeklődők, fellép az adonyi Rosmarin és Salina táncegyüttes. 18 órától indulhat a kötetlen pincelátogatás, az úgynevezett nyitott pincék akció . Paulusz Imrétől, a borrend kancellárjától megtudtuk, hogy a Kápolna soron Schmidt Attila, Kozmér Lajos, Márton Attila és Paulusz Imre várja nagy szeretettel a pincéjében az Orbán-napra ellátogató borkedvelőket.

(A programok befejeztével a Králl-pince előtti füves területen a helyi gazdák kínálják majd a boraikat.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!