Fehérvár AV19

2016.03.31. 15:12

A Fehérvár AV19 jégkorongozója, Wehrs Kevin Daniel letette az állampolgársági esküt

Székesfehérvár – Két mérkőzést már játszott a magyar jégkorong válogatott címeres mezében Kevin Wehrs, azonban az amerikai születésű hátvéd csak március 31-től mondhatja magát igazi magyar hokisnak.

Ferencz Balázs

Nagy nap volt a csütörtöki a Fehérvár AV19 jégkorongozója, Wehrs Kevin Daniel életében, hiszen a védő ekkor írta alá az állampolgársági esküjét igazoló okiratot. Az impozáns dokumentum hiányában unalmasan telnének a fehérvári bekk áprilisi hétköznapjai, hiszen hiába szerepelt már két felkészülési mérkőzésen is a magyar nemzeti együttesben, téttel bíró hivatalos válogatott találkozón nem korcsolyázhatott volna jégre. Márpedig ezekből lesz néhány a közeljövőben: májusban az A-csoportos világbajnokságon szerepelnek a magyarok, akár Kevin Wehrs-szel a soraikban.

– Még mindig remeg a lábam, nagyon megtisztelő, hogy Magyarország állampolgára lehetek, s aktívan részt vehetek az ország életében – adott számot érzéseiről az ünnepélyes eskü után néhány perccel a Fehérváron két szezon alatt összesen 114 EBEL-meccset játszó, azokon 7 gólt és 19 asszisztot jegyző hokis.

Fotó: Varju Zoltán

– Szerelmes lettem ebbe az országba. Imádom az embereket, Fehérvár gyönyörű, Budapest pedig a világ egyik legszebb városa. Otthonra leltem itt – fogalmazott. Wehrs életében is fontos állomás lehet a májusi vb, hiszen minden akadály elhárult azelől, hogy a válogatott teljes értékű harcosa legyen.

– Kitüntetésnek érzem, hogy már a lehetősége is felmerül annak, hogy a magyar válogatottban játsszam. Fantasztikus lenne, ha részese lehetnék a magyar jégkorong újabb nagy tettének. A 28 éves bekknek küzdenie kell a helyért, hiszen rettentő bő, 78 fős kerettel kezdi a felkészülést a válogatott.

– Nagyon nagy a versenyhelyzet a kerettagok között, hiszen rengeteg a jó játékos és senki sem szeretné kihagyni a vb-t. Nagy harc lesz a helyekért, s kemény munkára lesz szükség ahhoz, hogy bekerüljek – mondta az Európában korábban Lillehammerben és a romániai Corona Brassóban hokizó Wehrs.

– Nem gondolom, hogy az én játékom minőségi ugrást eredményezne a nemzeti csapatnál, de szeretném, ha az egész csapat jól teljesítene, s az én játékom egy pici pluszt adna. Van esélyünk győzelmeket szerezni a vb-n. Biztos nagyon érdekes élmény lenne az USA ellen játszani, hiszen pár amerikai játékossal korábban hokiztam együtt. – tekintett előre már májusra az újdonsült magyar, aki dolgozik a most még a „köszönöm”-re, „sziá”-ra, „Mi van?”-ra korlátozódó szókincse bővítésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!