A tini királynő tudja, mit adhat egy szépségverseny

2024.03.06. 18:00

Horváth Lilla: Élményzuhatag és különdíj Monte-Carlóban! (videóval!)

Minden kétséget kizáróan az újvárosi szépség, Horváth Lilla megvetette a lábát a szépségiparban. 17 éves kora ellenére nagyon sokat tapasztalt már, sugárzó személyiség, akire óhatatlanul felkapjuk a fejünket egy-egy fotója vagy eredménye láttán. Legutóbb Monte-Carlóban nyűgözte le a szakmát, különdíjas lett Magyarországot képviselve. Lilla és édesanyja szerint, mindennek a kulcsa a kisugárzás.

Kecskés Zoltán

A kocka el volt vetve

Már kislányként is elbűvölte a környezetét, az évek alatt felcseperedve igazi szépség lett belőle. Nem véletlen, hogy volt már a La Burrata Mozzarella és a Miss Hungary szépségverseny kampányarca, vagy éppen a Miss Tini Hungary és a World TOP Model Hungary királynő. Legutóbbi pedig éppen a hercegségig repítette, ahonnan néhány napja tért haza.

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek!

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Fejér vármegye szépségei Veszprém, valamint Zala hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

– A verseny, a Monacói Hercegség egyik legjobb rendezvényközpontjában,  újabb nagy élmény az életemben.  Hihetetlen és nagy megtiszteltetés volt Magyarországot és Fejér vármegyét képviselnem ennyi szép lány között. Leírhatatlan érzés volt amikor a kifutóra érve elhangzott honnan, melyik országból érkeztem.  De ugyanígy láttam a büszkeséget a többi modell arcán, ahogyan hazájukat képviselték. Az esemény nagyot dobott az önbizalmamon, minden percét élveztem. Ugyan a győzelem híján „csak" tapasztalattal és egy különdíjjal gazdagodhattam, de az élmények örökké velem maradnak – emelte ki a versenyt értékelve Horváth Lilla.

Az újvárosi szépség szerencsésnek mondhatja magát, hiszen jó géneket örökölt, ugyanakkor hangsúlyozta, az adottság egy dolog, tenni is kell érte, hogy mindez még hosszú éveken át megmaradjon. Ezért nagy figyelmet fordít a rendszeres mozgásra  – jégkorongozik, lovagol és boxol –, az egészséges táplálkozásra, amelyben legnagyobb rajongója és mentora van segítségére, aki nem más mint az édesanyja.

Édesanyja, Nagy Henrietta a helyszínen drukkolt lányának.
Fotó: World Top Model

Mi a siker titka?

Az elismerő szavak hallatán láthatóan a mellette ülő anyukája, Nagy Henrietta is kihúzta magát. A kétgyerekes családanya, kérdésünkre elárulta, mi kell ahhoz, hogy egy szépségversenyen valaki sikeres lehessen.

– Ebben a világában a túlzott és látványos izomzat nem cél, így ennek megfelelően kell összeállítani a felkészülést. Edzői szemmel nézve egy szépségversenyt vagy a kifutón való megjelenést, a legfontosabb a fitt forma megteremtése, amely olyan ideális állapot, amikor az egyén tökéletesen kész állapotban van. Ehhez a következő dologra kell nagy hangsúlyt fektetni: egészségmegőrzés, melyhez megfelelő egészségmagatartás és ismeret szükséges; megfelelő fizikai erőnlét, mely alatt a szív, tüdő és a vérkeringés tartós teljesítő képességét értem, hiszen a kifutón vagy a kamera előtt órákon át lenni a modelltől nagy állóképességet igényel. Az esztétikus külső kialakításában a fizikai egészség mellett a lékek egyensúlyára is figyelmet kell fordítani. Kulcsszavak tehát: optimista szemléletmód, életöröm, stresszkezelés és  kiegyensúlyozottság. A megfelelő egészséges önbizalom a pozitív kisugárzást erősíti, amely elengedhetetlen a szépségiparban.

A világ minden tájáról érkeztek a lányok a monte-carlói döntőbe.
Fotó: World Top Model

Erősíti a személyiséget

Mindemellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy Lilla példájából kiindulva, mit adhat egy szépségverseny, akár a Tündérszépek megmérettetés a jelentkezőknek: – A Tündérszépek versenye kimaradt az életemből, de az általánosságban elmondható, hogy a szépségversenyek nagyon nőies energiát képviselnek – veszi át a szót Lilla az édesanyjától – Praktikus alapokat adnak például a sminkelésben, a frizura stílusban, hogyan viselj egy ruhát a megfelelő testtartásban és hogyan fejleszd a verbális, nonverbális kommunikációdat. Ezek az apró részletek mind-mind nőies aurát adnak a személyiségednek, amitől a kisugárzásod magával ragadó lesz. Én azt javaslom a jelentkezőknek, hogy próbálják ki magukat a megmérettetésen, hiszen nincs mit veszíteniük csak nyerhetnek vele és ki tudja, lehet hamarosan találkozhatok valakivel a Tünrdérszépek közül egy-egy fotózás, vagy verseny alkalmával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!