Rejtélyes eset

2024.04.17. 15:30

Állva borult fel a kamion a 81-esen, Székesfehérvár határában?

A város határában, a 81-es út mellett az oldalára dőlt április 16-án, kedden egy nyerges vontató és annak vontatmánya. A műszaki mentés másnap meg is kezdődött, ám mint megtudtuk, rejtélyes körülmények között dőlt oldalra a kamion.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Fekete falként állt egy napon át annak a kamionnak az alváza, kerekei, amely az oldalára dőlt a 81-es főúton, közvetlenül Székesfehérvár határában, a Horgász dűlő mellett. Még 16-án történt az eset, s csak 17-én sikerült eltávolítani az út mellől. A műszaki mentést egy profi cég végezte, de a félpályás útlezárás és az emiatt kialakult autósorok így is alaposan felborzolták a kedélyeket.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Még nem kezdődött meg a szerencsétlenül járt járműszerelvény mentése, amikor megkérdeztük a rendőrséget, tudnak-e már valami biztosan mondani az üggyel kapcsolatban. Arról, hogy mi történt, történhetett? Hogy elaludt-e a sofőr, vagy valamilyen balul sikerült forgalmi helyzet, baleset okozta a jármű vesztét, illetve arra is rákérdeztünk, hogy esetleg volt-e más szereplője, esetleg szemtanúja az esetnek?

A rendőrség válaszából ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ, viszont kiderült: nem menet közben hagyta el a kamion az utat.

– Tájékoztatjuk, hogy április 16-án 13 óra 20 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a 81-es számú főúton – a Horgász dűlő környékén – egy tehergépjármű megállt az útpadkán, majd nem sokkal később az oldalára borult – fogalmazott a Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Akik tehát azt hitték, hogy a kamion frontja előtt kevesebb mint egy méterrel arrébb álló hatalmas táblának éppen szerencséje volt, hogy nem ment neki a nyerges, azok tévednek, ugyanis a járműszerelvény még éppen a tábla előtt félreállt, és csak kis idő elteltével, eddig ismeretlen okból, egyszer csak felborult.

A műszaki mentést végző darus céget is kérdeztük az ügy hátterével kapcsolatban, ám mint azt lapunkkal közölték: csak a mentést követően tudnak nyilatkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!