Tömött gömböc és ugrifüles, rejtélyes Futrinka utca

2019.05.29. 07:30

Úrhidai Falusi Olimpia: a szabadidőpark rettenthetetlen sportolói

Tömött gömböc, ugrifüles és Futrinka utca megmérettetés is szerepelt a hatodik alkalommal megrendezett falusi olimpián, jelentsenek bármit is a fentebb megnevezett furfangos sportágak. Gazdára talált a Legsportosabb Család cím is.

V. Varga József

Viola (b), Zoltán és Katica – serleg és oklevél a Veréczi családnak

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az esőtől nem féltek, vagy legalábbis nem vallották be. A B terv az volt, hogy „úgyse esik” – árulta el unszolásomra az úrhidai olimpia atyamestere, Soós Tamás önkormányzati képviselő, a kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke.

A borongós időben hamar benépesült az Arany János utcai szabadidőpark, bemelegítettek az olimpikonok. Az egyik renitens szurkoló álcázott pálinkás butykossal settenkedett körülöttük, de a sportemberek gyűrűjében határozott elutasítás jutott neki osztályrészül.

Nyolc állomáson tizenhat próbát teljesíthettek a delikvensek az általános iskola tanulóinak versenybírói segédlete mellett. Volt itt minden, mi falusi olimpiának ingere. A hasizom és fekvőtámasz felmérést, a felemelőt, a nyomást, a patkóhajítást, a rönkdobást, a százlábú araszolást, a szkanderezést, a talicskázást és az ugráló kötelezést még csak-csak értettük, ám az eszközös, a Futrinka utca,

a mocsárjárás, a páros élet, a tömött gömböc és az ugrifüles bizony kifogott rajtunk. Amíg nem szembesültünk azzal, hogy mit is takarnak valójában. (Ezeket most juszt se áruljuk el olvasóinknak, az első három helyes megfejtést beküldőnek olimpiai szabadkártyát biztosítunk a jövő évi falujátékokra…)

Viola (b), Zoltán és Katica – serleg és oklevél a Veréczi családnak
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az éremátadó ceremónián aztán fény derült arra, hogy a különböző „sportágakban” és kategóriákban kik gyűjtötték be az első helyezéseket.

Bálványos Fanni a négy elsőséggel (erőfeszítés, felemelő, Futrinka utca, ugrifüles) mindent vitt. Őt követték a „hármasok”: Grabecz Tibor (felemelő, tömött gömböc, ugrifüles), Kosztics Eugénia (erőfeszítés, felemelő, nyomás), Pisch Roland (erőfeszítés, eszközös, nyomás) és Szabó Zoltán (Futrinka utca, nyomás, tömött gömböc). Végül álljanak itt a kétszeres győztesek: Czupi Róbert (Futrinka utca, tömött gömböc), Major Zsófia (eszközös, felemelő) és Nagy Tamás (páros élet, ugrifüles).

A Legsportosabb Család címet ezúttal a Veréczi família – Zoltán, Viola és Katica – érdemelte ki a falusi olimpián kiváló teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában