Ujjé, a ligetben nagyszerű!

2019.06.05. 07:30

Egyesületi nap és gyermeknap volt Polgárdiban, gasztro-bográccsal és Csizmás kandúrral

A polgárdi egyesületi nap gulyásfőző versenyén 26 csapat izzította a tüzet a bográcsok alatt, a ligetben. A gasztro-megméretést Buday Péter mesterszakács dirigálta, megfordult minden csapatnál, és jó tanácsaival segítette a munkájukat.

V. Varga József

A gulyásfőző verseny győztes különítménye Buday Péter (b) mesterszakács és Nyikos László polgármester társaságában Fotó: Héja Ágnes

Amint Héja Ágnes elmondta lapunknak: a pogácsasütő versenyre az idén tucatnyi „pályamű” érkezett. A burgonyás, sajtos, medvehagymás, baconos pogácsákat a mesterséf vezetésével kóstolta végig a város polgármestere, alpolgármestere és jegyzője. A legfinomabbnak Póczikné Sütő Ágnes pogija bizonyult. A gulyásfőző verseny eredményhirdetésén Buday minden csapatnak különdíjat is osztott, úgymint a „legrutinosabbak”, a „legfinomabb almás pitét kínálók” vagy a „leginkább együtt dolgozók”, így aztán senki sem távozott elégedetlenül.

A gulyásfőző verseny győztes különítménye Buday Péter (b) mesterszakács és
Nyikos László polgármester társaságában
Fotó: Héja Ágnes

 

A legjobb gulyást a Hembach Kft. készítette, második lett a Koszorús Team, a harmadik pedig a B3 Takarékszövetkezet alakulata. A nap második felében a gyerekek vették birtokukba a Batthyány ligetet. Telt ház volt az ugrálóvárakban, a lánchinta folyamatosan körtáncot járt, hosszú sorok kígyóztak az arcfestő és a csillámtetováló sátránál, valamint a „fabrikálók” kézműves kuckójánál.

Majd a Buday…
Fotó: Héja Ágnes

A színpadon bemutatkozott az óvodás és az iskolás tánccsoport, görög táncokkal varázsolt a Zorba Néptáncegyüttes, nem hiányzott a forgatagból Andi bohóc, zárásként pedig maga Csizmás kandúr is ellátogatott Polgárdiba, a Hahota Színház jóvoltából. A településen először „állították forgalomba” a városnéző kisvonatot, amely egész nap fuvarozta a népeket a hosszabb és rövidebb útvonalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában