GyúróBringa verseny

2023.05.03. 07:15

Tekerj, keress, oldd meg a feladatokat és nyerj!

Aki szeret játszani, vonzza a természet és kikapcsolódásra vágyik, annak remek választás lehet a BringaGyúró kerékpáros tájékozódási és ügyességi verseny, amelyet június elején rendeznek meg, de már várják a jelentkezőket!

Borsányi Bea

Fotó: FMH-archív / Nagy Balázs

A BringaGyúró ötlete annak idején Tóth Béla polgármester és felesége fejéből pattant ki, miután részt vettek egy evezős tájékozódási versenyen. Ők kerékpáros tájékozódási és ügyességi versenyt szerveztek, az első évben körülbelül negyvenen vettek részt rajta Gyúróról és a környékből. A jelentkezők száma az évek folyamán aztán megnőtt. Idén már 12. alkalommal rendezik meg a versenyt, amelynek időpontja június 3. A feladat: kerékpárral megkeresni a regisztrációkor kapott térképen bejelölt ellenőrzési pontokat, és megoldani az ott kapott ügyességi vagy szellemi feladatot. A gyorsaság és az ügyesség egyaránt pontot ér. A versenyt rövidtávon (6-8 km), és középtávon (14-16 km) rendezik meg. A távok attól függően változhatnak némileg, hogy a versenyzők milyen sorrendben keresik fel az állomásokat, ugyanis ez nincs előre meghatározva. A megmérettetésen egyéniben és csapatban is lehet indulni, utóbbi esetben a csapattagok száma legfeljebb 6 fő lehet!

A nevezési díjért cserébe – ez 14 év alattiaknak 2 ezer forint, 14 év felettieknek 3 ezer forint – BringaGyúró feliratú láthatósági mellény, vagy, ha ilyenje van már valakinek a korábbi évekről és azt magával is viszi a versenyre, akkor egy BringaGyúró feliratú póló jár. A gyúrói lakcímmel rendelkező gyerekeknek a regisztráció ingyenes! 

A nevezési határidő május 21. A nevezés leadható a 06-20-372-7717-es telefonszámon vagy online. A linkhez keresse fel a BringaGyúró eseményt a közösségi oldalon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában